USL are zilele numărate. Boc: "Nu-mi amintesc să fi existat în România după 1989 atâta iresponsabilitate din partea guvernanţilor" VIDEO

USL are zilele numărate. Boc:
USL are zilele numărate. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că luni seară sau marţi va exista fie guvern USL, fie USD, dar "lipsit de orice legitimitate" şi căruia liberalii îi vor cere "demisia imediată".

În replică, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat că el a acceptat deja să facă "mai mulţi paşi înapoi" pentru păstrarea USL. Ponta a precizat că a discutat la telefon cu preşedintele Traian Băsescu şi că acesta i-a transmis că aşteaptă "stabilitate" şi a precizat că nu va demisiona din postul de prim-ministru dacă liberalii se retrag de la guvernare.

Conflictul din USL a atins astăzi punctul culminant. Liderul PNL Crin Antonescu i-a transmis lui Victor Ponta un ultimatum. Premierul terbuie să aleagă înte USL şi USD.

ANTONESCU: "GUVERN LIPSIT DE LEGITIMITATE"

"Luni seara sau marţi vom avea fie un guvern USL, fie un guvern USD, lipsit de orice legitimitate şi căruia, ca atare, noi îi vom cere demisia imediată. (...) Până una, alta, am cam fost daţi afară de la guvernare", a declarat Crin Antonescu.

Fostul premier Emil Boc a criticat în versuri disputele din USL. "Băieţii ăştia din USL pun ţara pe jar, pentru că nu se înţeleg la ciolan, ca să vorbesc în versuri", spune el. "Dar este o realitate pe care o vedem în fiecare zi; timp de două săptămâni nu se lucrează în România la nivel guvernamental, pentru că politicienii nu se înţeleg pe ciolan. E inadmisibil. Nu-mi amintesc să fi existat în România după 1989 atâta iresponsabilitate din partea guvernanţilor".

Emil Boc spune că actuala criză politică trebuia rezolvată in maxim 2 zile. "Amintniţi-vă că în 2009 când ministrul Oprea şi-a dat demisia de la Interne am convocat imediat Parlamentul pentru a cumula calitatea de vicepremier cu ministru de Interne pentru încă două zile. Acum, ce mare filosofie era să-l pui pe Johannis ministru de Interne şi vicepremier, şi să' laşi ministrul de finanţe fără statutul de vicepremier?", sugerează fostul prim-ministru.

Premierul Victor Ponta a precizat că nu va demisiona din postul de prim-ministru dacă liberalii se retrag de la guvernare.


Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

 

Comenteaza