USL, la un pas de rupere? În ce s-a împiedicat alianţa azi VIDEO

USL, la un pas de rupere? În ce s-a împiedicat alianţa azi VIDEO
USL este la un pas de rupere. Cei doi co-preşedinţi ai Uniunii Social-Liberale, Crin Antonescu si Victor Ponta, se acuza reciproc de minciună şi spun că vremea prieteniei a trecut. În aceste conditii, analistii cred ca USL nu mai poate rezista mult. Vocea străzii, însă, spune că cele două partide nu se vor despărţi pentru că au interese comune.

După ce ieri PSD şi PNL s-au contrat pe tema legii Amnistierii şi a modificărilor la Codul Penal, astăzi mărul discordiei a fost televiziunea publică. Validarea fostului director Realitatea TV Cluj, Rareş Bogdan, propus de PNL în funcţia de preşedinte director general interimar al TVR, a fost respinsă de Parlament din lipsă de cvorum. Potrivit Mediafax, numirea lui Rareş Bogdan a întrunit 174 de voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă". Pentru a se întruni cvorumul, era necesar ca minimum 291 de parlamentari să voteze. Parlamentarii PDL s-au retras din sală înaintea votului. De asemenea, din partea PSD au fost prezenţi doar liderii de grup şi alţi câţiva parlamentari. Surse parlamentare au precizat pentru Mediafax că parlamentarii PSD au primit dispoziţie să nu vină la plenul reunit.

"Ultimele semnale, chiar și din cursul zile de azi, inclusiv cu numiri la nivel central și cu numiri ale majorităților, respectiv încercarea majorităților PSD de a crea majoritate și în Camera Deputaților și la Senat, ne arată că sfârșitul USL este foarte aproape", spune redactorul şef ZIUA de Cluj, Titus Crăciun.

Clujenii cred ca USL va rezista datorita intereselor comune. "Cred că mai rezistă", spune un clujean. "Să vă și argumentez de ce? Din motive de putere, de bani și de ciolan cum spune o vorbă populară, dar ideea este că la putere se ajunge greu și PSD mai ales nu a fost de mult la putere și eu nu vor să se supere cu ăștia să slăbească puterea".

"Cine poate să știe câte dedesubturi sunt?", comentează un altul. "Noi, oamenii de rând, nu știm nimica. Nu avem niște repere reale după care să putem face aprecieri".

Divergentele din USL s-au vazut si astazi, cand votul penttru numirea jurnalistului Rares Bogdan la conducerea TVR a fost boicotat de PSD.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza