Vasile Dîncu, despre posibilitatea ca Iohannis să ajungă șef la NATO: „Trebuie să promovăm şi să sprijinim pe orice român care încearcă să obţină o funcţie”

Vasile Dîncu, despre posibilitatea ca Iohannis să ajungă șef la NATO: „Trebuie să promovăm şi să sprijinim pe orice român care încearcă să obţină o funcţie”
| Foto: Facebook.com/vasilesebastiandincu

Președintele interimar al PSD Cluj vede cu ochi buni anunțul lui Klaus Iohannis, care a intrat în cursă pentru funcția de secretar general al NATO.

Senatorul clujean Vasile Dîncu spune că, atât timp cât șeful statului s-a înscris în această cursă, înseamnă că are și șanse de reușită.

"Faptul că România devine un actor important în a propune o candidatură, mi se pare un lucru fundamental. Pentru că atunci când eşti ministru al apărării sau un alt fel de ministru în Guvernul României îţi dai seama, în concertul european, că România nu este o ţară mică, aşa cum ni se pare nouă întotdeauna, că nu este o ţară fără şanse. Trebuie să promovăm şi să sprijinim pe orice român care încearcă să obţină o funcţie. Nu ştiu ce şanse va avea în acest moment preşedintele Iohannis, nu ştim care este configuraţia unei concurenţe care înainte era una mai degrabă ascunsă, nu era una la vedere, dar dacă s-a înscris în această cursă, probabil că are şanse (...). Asta înseamnă că ne afirmăm ca o ţară importantă pe eşichierul politic, geopolitic mondial", a precizat Dîncu la Palatul Parlamentului, în contextul unei întrebări pe această temă.

Președintele Consiliului Național al PSD a adăugat că ar fi bine pentru România şi în eventualitatea în care preşedintele Iohannis ar pierde această competiţie, prin faptul că "ţara noastră îşi afirmă voinţa de a conduce o asemenea organizaţie".

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că a decis să intre în competiţie pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice.

Comenteaza