Vasile Dîncu, după Congresul PSD: „Suntem mai mulți vicepreședinți din Transilvania, un semn bun”

Vasile Dîncu, după Congresul PSD: „Suntem mai mulți vicepreședinți din Transilvania, un semn bun”

Congresul PSD de sâmbătă, deși desfășurat fără surprize, nu a trecut neobservat pe scena politică. Liderul PSD Cluj, europarlamentarul Vasile Dîncu, a subliniat pentru ZIUA de CLUJ, că acesta nu a fost un eveniment politic obișnuit de alegeri a unei conduceri.

„Congresul PSD nu a fost un eveniment politic obișnuit de alegeri a unei noi echipe. Fiind un an electoral și având miza și lansarea candidatului la președinția României, a fost un eveniment mult mai complex care a arătat câteva lucruri.

În primul rând, starea de echilibru la care a ajuns în acest moment PSD. După dezastrul din 2019, Noul PSD așa cum l-am numit noi în 2020 este acum un proiect realizat. Rezultatele alegerilor din acest an au arătat că PSD a redevenit partidul cel mai important al României.

În al doilea rând, s-a văzut pentru prima dată un efort strategic al președintelui Ciolacu de a aduce mai mulți tineri in echipa de conducere. Un lucru important în ceea ce privește viitorul partidului și al social democrației.

În al treilea rând, s-a văzut preocuparea pentru echilibrul de gen, președintele a transmis criteriul socialist: minimul 30% femei pe zona eligibilă în Parlament. În fine, un program politic foarte interesant în discursul lui Marcel Ciolacu: Simbioza între un proiect de societate și proiectul economic cu care proiectăm România în viitor.

După două decenii economia revine ca prioritate în programele politice. Partidele de dreapta care au dat tonul politicii prin președinți si premieri s-au concentrat doar pe democrație și diferite forme de libertăți. Evident, sunt importante și pentru noi, socialiștii dar fără preocupare pentru dezvoltare se deteriorează și democrația și solidaritatea națională.

S-a accentuat și nevoia de a fi mereu atenți la oportunitățile pe care le oferă Uniunea Europeană, nu numai ca fonduri și proiecte dar și ca valori, civilizație și grija noastră pentru protejarea diasporei. În acest sens s-a inființat și postul de vicepreședinte pentru afaceri europene pe care-l conduc”, a declarat Vasile Dîncu pentru ZIUA de CLUJ.

Liderul PSD Cluj a atras atenția și asupra importanței funcției de vicepreședinte la nivel național, pe care o deține de acum. „Aș mai accentua un lucru important: suntem mai mulți vicepreședinți din Transilvania, un semn bun, important pentru ardeleni, trebuind interpretat ca un mesaj privind preocuparea pentru orizontul de așteptare al populației de aici, populație unde în ultimii ani a dominat dreapta pesedisto-liberală.

De fapt, congresul are și semnificația începutului adevărat al competiției electorale. Fără candidatul celui mai mare partid, competiția era doar un start fals. Acum putem spune că avem cel puțin patru sau cinci candidați siguri și putem evalua, oamenii pot să compare ofertele. Și, evident încep și campaniile negative, coșmarul candidaților”, a mai menționat Vasile Dîncu.

Comenteaza