Vasile Dîncu: „În cei 20 de ani de când este membru NATO, România a răspuns prezent la misiunile Alianței”

Vasile Dîncu: „În cei 20 de ani de când este membru NATO, România a răspuns prezent la misiunile Alianței”
| Foto: Facebook Vasile Dîncu

Liderul PSD Cluj, Vasile Dîncu, atrage atenția asupra contribuției României la eforturile NATO de a asigura securitatea necesară consolidării democrației.

„Summitul care a marcat 75 de ani de la crearea NATO a fost precedat de Summitul Parlamentar NATO la care am participat în calitate de președinte al Adunării Parlamentare NATO din Parlamentul României.

Alături de președintele Senatului României, domnul Nicolae Ciucă, am evocat, pe parcursul discuțiilor și întâlnirilor avute, contribuția României la eforturile NATO de a asigura securitatea necesară consolidării democrației.

În cei 20 de ani de când este membru NATO, România crescut constant cheltuielile pentru apărare și a răspuns prezent la misiunile Alianței care i-au fost încredințate.

În ultimii doi ani, cu un război la granițǎ, suntem tot mai conștienți de faptul cǎ România beneficiază de garanții de securitate fără precedent, grație faptului cǎ țara noastră face parte din cea mai puternică alianță militară defensivă”, a declarat Vasile Dîncu.

Liderul PSD Cluj mai spune că, la Washington, zilele trecute, într-un context de securitate complex, au fost reconfirmate principalele mesaje pe care, alături de colegii săi parlamentari din AP NATO social democratul clujean le-a stabilit la reuniunea din iunie de la Sofia, mai precis:

„• NATO și UE trebuie să susțină Ucraina și să condamne ferm Rusia.

• Alianța trebuie să-și sporească capacitatea de a combate amenințările hibride rusești și să se concentreze pe vulnerabilitățile infrastructurilor critice.

• Prioritățile Alianței includ o postură de descurajare și apărare puternică, o prezență puternică în regiunea Mării Negre, un pachet consistent pentru Ucraina și susținerea partenerilor vulnerabili, precum Republica Moldova și Georgia”.

Comenteaza