10 informații utile pentru orice parior începător (18+)

10 informații utile pentru orice parior începător (18+)
10 informații utile pentru orice parior începător (18+)
10 informații utile pentru orice parior începător (18+)
10 informații utile pentru orice parior începător (18+)
10 informații utile pentru orice parior începător (18+)

Pariurile sportive reprezintă un hobby accesibil pentru marea majoritate. Cel mai indicat este să pariezi online, pentru că ai foarte multe avantaje.

În doar câteva secunde „intri” în agenția de pariuri de oriunde te-ai afla, chiar și de pe munte, din parc sau de pe plajă.

În plus, o agenție online nu are program de funcționare. Dacă nu ai somn, poți urmări un meci din Brazilia la două dimineața și poți paria în direct pe el. Îți trebuie doar un PC sau un telefon mobil și conexiune la internet, care, în ziua de astăzi, nu mai necesită un efort financiar deosebit.

Înainte de a te distra în acest fel, este bine să ai o idee bine conturată despre ce înseamnă pariurile pe evenimente din sport. De aceea, îți prezentăm 10 informații utile pentru orice parior începător:

Trebuie alocat un buget fix

Ca pentru orice activitate de divertisment, este recomandat ca pentru pariurile sportive să aloci o sumă fixă, pe care îți permiți să o pierzi. Deși există și posibilitatea să câștigi bani, nu te baza pe acest lucru. Consideră că nu mai ai acei bani din momentul în care alimentezi contul. Dacă ajungi cu balanța pe zero, nu realimenta până în luna următoare.

Înregistrarea pe o platformă de pariuri se face rapid

Sunt peste 30 de operatori pariuri licențiați de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Citește recenziile scrise de specialiști și intră să vezi cu ochii tăi ce găsești pe site-uri precum acesta: https://slotv.ro/ro/betting.

După ce alegi platforma care ți se pare cea mai atractivă, mai ai doar să dai click pe „Înregistrare” și să completezi formularul care se deschide. Nu ar trebui să dureze mai mult de cinci minute până să te loghezi pentru prima oară în cont, indiferent de bookmakerul ales.

Contul trebuie verificat în maxim 30 de zile

Potrivit legii, ai la dispoziție 30 de zile de la deschiderea contului pentru a-ți verifica contul. În primă fază, va trebui să trimiți o fotografie a unui act de identitate, pentru ca operatorul să se asigure că datele completate în formularul de înregistrare sunt reale. Apoi, este posibil să ți se ceară o dovadă a metodei de plată și o dovadă a adresei la care locuiești.

 

Activarea ofertelor promoționale poate depinde de metoda de plată utilizată

La agențiile de pariuri online beneficiezi de oferte promoționale încă din momentul în care îți deschizi cont. Există recompense pentru clienții noi și oferte pentru clienții existenți. În unele cazuri, poți primi recompensa de bun venit chiar și fără să efectuezi un depozit, dar de cele mai multe ori trebuie să depui bani pentru a beneficia de o ofertă. Trebuie să citești cu atenție „Termenii și condițiile” ofertei, întrucât sunt agenții la care promoția nu se activează dacă folosești portofelele electronice ca metodă de plată.

Cele mai populare ligi vin și cu un dezavantaj

Fotbalul este cel mai popular sport în rândul pariorilor români, competițiile preferate fiind SuperLiga României, Liga Campionilor, Premier League, LaLiga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1. Pentru meciurile din aceste competiții se găsesc cele mai multe informații, dar există și un dezavantaj: pentru că pe ele mizează foarte mulți pariori, cotele pentru victoria favoritelor scad mai repede decât în cazul turneelor de nișă.

 

Statistica nu spune totul despre un meci

Statistica reprezintă punctul de pornire pentru analizarea meciurilor, însă mulți fac greșeala să se bazeze exclusiv pe informațiile găsite pe site-urile de profil. Cifrele dau numai niște indicii. Mai departe, „ancheta” trebuie continuată cu analizarea informațiilor de context și de actualitate, precum motivație, grad de rivalitate, absenți, echipe probabile, atmosferă, starea terenului etc. 

Cele mai populare piețe de pariere

Piețele de pariere s-au diversificat foarte mult. În urmă cu două decenii, se putea paria doar pe rezultat final și pe „sub/peste 2.5 goluri”. Acum se poate miza pe marcatori, pe modalitatea în care se înscrie, pe selecții combinate, dar cele mai populare piețe, pe lângă „Rezultat final” și „Goluri”, sunt „Cornere” și „Cartonașe”.

Pariul poate fi închis în timpul meciului

Pe platformele operatorilor online găsești mai multe funcții care pot fi de ajutor. Una dintre ele este Cash Out. Ea nu e valabilă mereu, însă poate fi activată pentru tot mai multe tipuri de pariuri. Când apelezi la această funcție, închizi pariul înaintea finalului partidei. Dacă atunci biletul este câștigător, primești un câștig care depinde de cota selecției din momentul respectiv.

 

Serviciul clienți este la dispoziția pariorului

Nu ezita să apelezi la serviciul clienți dacă ai o nelămurire sau apare o problemă. Operatorii de top oferă asistență în limba română, 24/7, prin intermediul chat-ului live. De asemenea, poți contacta reprezentanții agenției la telefon sau prin email. 

Retragerile se fac rapid

În situația în care vei avea de retras fonduri, o vei putea face numai prin intermediul metodei de plată folosite pentru depunere. Excepție face Paysafecard, pe care nu poți primi bani. Progresul industriei este ușor de sesizat și la acest capitol: dacă înainte așteptai chiar și o săptămână să primești fondurile, în prezent banii îți ajung „în buzunar” în maxim două zile, după ce operatorul reține impozitul aferent și îl virează către bugetul statului.

Etichete
Comenteaza