16 trucuri pentru a vă ajuta să economisiți mai mulți bani la cumpărături 

16 trucuri pentru a vă ajuta să economisiți mai mulți bani la cumpărături 

O familie europeană medie cheltuiește anual aproximativ 5.000 de euro pe cumpărături.

Cei mai mulți dintre ei cheltuiesc această sumă din veniturile lor obișnuite, în timp ce alții din credite rapide online pe care le obțin în câteva momente dificile din punct de vedere financiar. 

Deși aceste articole sunt esențiale, puteți reduce suma de bani pe care o cheltuiți pe ele. Economisirea a cel puțin o mie de euro în fiecare an vă poate ajuta să vă măriți venitul general al familiei.

În discuția noastră, ne concentrăm pe trucuri pentru a economisi bani la bugetul de cumpărături. Continuați să citiți pentru a descoperi și a maximiza euro câștigați cu greu.

1. Plătiți folosind un card de recompense pentru cumpărături

Puteți economisi bani plătind cu un card de recompense pentru cumpărături. Aceste carduri te pot ajuta să economisești până la 2% la toate cumpărăturile tale. 

2. Tăiați cupoane

Decuparea cupoanelor după înscrierea în programul de fidelitate al comerciantului dvs. preferat vă poate ajuta să maximizați economiile prin reduceri mai mari. Puteți căuta circularele săptămânale prin poștă și să verificați paginile cu oferte care vă interesează, apoi tăiați orice cupoane și păstrați-le pentru următoarele cumpărături. 

De asemenea, puteți găsi alternative digitale descărcând aplicația mobilă a magazinului dvs. alimentar, răsfoind reducerile disponibile și făcând clic pentru a încărca cupoanele pe cardul dvs. digital de fidelitate. În acest fel, veți primi reduceri automate atunci când treceți pe la casă în magazin. 

3. Nu cumpărați articole preambalate

Cumpărarea articolelor pretăiate sau ambalate vă poate economisi timp de gătit. Cu toate acestea, aceste articole costă mai mult. Este prudent să cumpărați articole întregi, cum ar fi legume congelate și brânză în bloc, pentru a economisi bani.

4. Alăturați-vă unui club cu ridicata

Căutați cel mai apropiat club en-gros și alăturați-vă acestuia pentru a economisi bani prin vrac. Dacă aveți o familie numeroasă, această opțiune este ideală. Cu toate acestea, această opțiune s-ar putea să nu vă avantajeze dacă aveți o familie mică. Rețineți că aceste cluburi percep taxe de membru care variază în funcție de cluburi și de nivelul de membru. 

5. Comparați prețurile între magazine

Deși compararea prețurilor poate părea un lucru evident, adevărul este că puteți economisi mult la cumpărături prin compararea prețurilor. Deoarece fiecare vânzător are obiective promoționale diferite, verificarea celor mai recente oferte ale unui comerciant cu amănuntul vă poate economisi până la 40% la unele articole. În plus, puteți renunța la centrele de cumpărături high-end și să vă alăturați magazinelor care sunt populare pentru vânzarea de produse accesibile. 

6. Înscrieți-vă la programe de fidelitate

De asemenea, puteți economisi bani înscriindu-vă în programele de loialitate pe care le oferă magazinele cu amănuntul. Înscrierea în aceste programe vă poate oferi reduceri speciale de membru ori de câte ori cumpărați fără a decupla cupoane.

7. Respectă-ți lista

Pentru a economisi bani la magazin, trebuie, de asemenea, să vă respectați lista de cumpărături. În acest fel, vei evita tentația de a face cumpărături peste bugetul tău. 

8. Cărați-vă geanta de cumpărături

Puteți economisi bani în timpul cumpărăturilor și dacă vă aduceți propria pungă de cumpărături reutilizabilă. Această pungă vă poate scuti de costul de a cumpăra o pungă nouă de fiecare dată când mergeți la cumpărături. Unele magazine oferă, de asemenea, cumpărătorilor o reducere pentru pungile lor reutilizabile.

9. Cumpărați articole la reducere

Cumpărarea de articole la reducere în timpul diferitelor promoții este o altă modalitate ușoară de a economisi bani pe produse alimentare și nealimentare. Încercați să cumpărați articole la reducere ori de câte ori este posibil, mai ales dacă prețurile lor normale sunt de obicei ridicate. Aceste articole sunt afișate la intrarea în magazin și la capătul culoarelor.

10. Utilizați aplicații de reduceri

Puteți economisi bani făcând cumpărături cu aplicații de reduceri care vă oferă cashback pentru cumpărarea de alimente. Înregistrarea acestora este gratuită și oferă beneficii de loialitate și recompense pentru cardurile de credit. În funcție de aplicație, este posibil să trebuiască să o conectați la un card de fidelitate sau să prezentați chitanțe pentru a primi reduceri. 

11. Faceți un plan de masă

Puteți economisi mai mult pe alimente dacă vă planificați mesele pentru săptămână pentru a vă asigura că nu cumpărați produse alimentare de care nu aveți nevoie. Puteți evita risipa făcând cumpărături cu o listă bazată pe ceea ce doriți să gătiți pentru săptămâna respectivă. Astfel, predetermină ce vei mânca în fiecare săptămână pentru a cumpăra doar produsele alimentare necesare. 

12. Cumpărați produse în timpul sezonului 

Tot în ceea ce privește alimentele și articolele conexe, vă puteți bucura de cele mai bune prețuri la fructe și legume dacă le cumpărați atunci când sunt în sezoane cu ofertă mare. Rețineți că unele produse alimentare sunt abundente în anumite sezoane. Cumpărarea lor atunci vă permite să vă bucurați de ele atunci când sunt mai ieftine, mai gustoase și mai proaspete. 

13. Cumpărați produse generice

Cu excepția cazului în care sunteți un fanatic al mărcii, puteți economisi mai mulți bani cumpărând alternative generice de bună calitate. Multe supermarketuri expun de obicei produsele de marcă scumpe la nivelul ochilor, astfel încât să le puteți vedea cu ușurință și să le cumpărați. Ei plasează alternativele generice sub sau deasupra rafturilor. Puteți verifica aceste opțiuni și să obțineți mai mult pentru mai puțin, fără a compromite calitatea generală. 

14. Cumpărați atunci când sunteți plin 

Evitați tentația de a cheltui prea mult mergând la supermarket când sunteți sătul. Cumpărăturile atunci când sunteți înfometat vă pot tenta să luați gustări pentru care nu ați bugetat.

15. Cumpără singur, dacă este posibil

Este minunat să faceți cumpărături împreună cu copiii pentru a vă bucura de un timp bun în familie și pentru a-i învăța câteva lecții valoroase pe măsură ce cresc. Cu toate acestea, nu ar trebui să se întâmple de fiecare dată când mergeți la cumpărături, deoarece poate crește tentația de a cumpăra impulsiv. Alternativ, puteți adăuga unele dintre gustările lor preferate la lista de cumpărături pentru a evita cheltuielile excesive. 

16. Faceți cumpărături în cele mai liniștite zile din săptămână 

Ori de câte ori este posibil, cumpără în cele mai liniștite zile ale săptămânii, deoarece aglomerația poate avea un impact negativ asupra bugetului tău. De ce? Pentru că atunci când faceți cumpărături într-un loc aglomerat, puteți avea dificultăți în a vă uita la cea mai bună selecție și în a găsi anumite mărci sau mărimi care sunt cele mai accesibile. 

Concluzie

Există multe modalități de a economisi bani la cumpărături. Discuția noastră a examinat șaptesprezece modalități excelente de a economisi bani pe aceste articole de uz casnic esențiale. Mingea este în terenul dvs. să folosiți aceste informații pentru a vă maximiza euro câștigați cu greu.

Etichete
Comenteaza