5 avantaje ale lentilelor de contact colorate

5 avantaje ale lentilelor de contact colorate

Lentilele de contact colorate au un design special care imită modelul natural al irisului.

În funcție de tipul de lentilă, pot fi folosite pentru a intensifica nuanță naturală a ochilor sau pentru a o schimba complet. 

Pe de altă parte, pot avea și un rol funcțional, ajutând la corectarea vederii. Într-un astfel de context, funcționează exact ca lentilele de contact obișnuite, corectând probleme de vedere specifice miopiei, hipermetropiei sau astigmatismului.

Dacă vrei să afli care sunt cele mai importante avantajele pe care le oferă utilizarea unor lentile de contact colorate, citește până la final acest articol:

1. Protecție împotriva razelor UV


Lentilele de contact colorate cu protecție UV pot ajuta la blocarea razelor ultraviolete nocive, protejând astfel ochii de riscul unor daune potențiale, cauzate de expunerea îndelungată la soare. Potrivit PubMed, radiațiile UV pot provoca o serie de probleme de vedere, inclusiv cataractă și degenerare maculară. [1] 

2. Rol în îmbunătățirea vederii 


Aceste lentile de contact colorate pot îmbunătăți vederea în anumite condiții. Orice tip de leziune a irisului, sau leziune oculară identificată la acest nivel, ar putea cauza o creștere a sensibilității la lumină.

De asemenea, aceste probleme ar putea determina și o încețoșare a vederii. Lentilele de contact colorate asigură o reducere a cantității de lumină care pătrunde în ochi, sporind astfel claritatea vederii. [2] 

3. Confort sporit în anumite condiții 


În plus, lentilele de contact colorate pot fi mai confortabile decât ochelarii, mai ales în condiții de vânt, ploaie sau în cazul celor care practică diferite sporturi. Totodată, utilizarea acestora la antrenamente, sau chiar în cadrul competițiilor / meciurilor oficiale, asigură o vedere periferică mult mai bună, oferind un câmp vizual mai larg decât ochelarii de vedere sau ochelarii de soare. 

4. Gama variată de modele


Dacă te-ai decis că vrei sa testezi aceste produse, vei descoperi că există o mulțime de opțiuni, în nuanțe pentru toate nevoile și preferințele - lentile de contact verzi, lentile de contact albastre, lentile de contact violet sau lentile de contact colorate în nuanțe exotice, ideale pentru diferite evenimente sau petreceri tematice. [3] Descoperă modelul de lentile de contact veri Phantasee, 90 de purtări 2 lentile/cutie

5. Sporesc nivelul încrederii de sine


Lentilele colorate îți permit să ai ochii în nuanțele pe care ți le-ai dorit mereu. Acest lucru poate contribui la creșterea încrederii în propria persoană, atunci când interacționezi cu prieteni sau colegi.

De asemenea, purtarea diferitelor modele te poate inspira să faci îmbunătățiri semnificative în garderobă și să asortezi într-un mod mult mai creativ hainele și accesoriile. [3] Comandă online lentile de contact albastre ColourVUE, 90 de purtări 2 lentile/cutie.

Lentilele de contact colorate asigură o mulțime de avantaje estetice și practice. Pot fi purtate atât zi de zi, la birou sau în timpul ieșirilor în oraș, cât și în cadrul unor evenimente mult mai importante, precum petrecerile tematice sau concertele în aer liber. 

Pe Lensa.ro găsești lentile de contact colorate. Alege să le porți pentru a-ți exprima personalitatea prin look-urile pe care le afișezi, dar și pentru că reprezintă o opțiune mult mai interesantă pentru gestionarea problemelor de vedere cu care te confrunți. 


REFERINTE:

1. JE;, Roberts. “Ultraviolet Radiation as a Risk Factor for Cataract and Macular Degeneration” Eye & Contact Lens, U.S. National Library of Medicine, Accesat pe 13 noiembrie 2023. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21617534/. 

2. “June Newsletter: Can Colored Contacts Help with Vision?”, OH | Hillcrest Family Vision, Accesat pe 13 noiembrie 2023. https://www.hillcrestfamilyvision.com/articles/general/923055-june-newsletter-can-colored-contacts-help-with-vision.

3. “10 Great Reasons to Try Colored Contact Lenses.”, 12 iunie 2018, Accesat pe 13 noiembrie 2023. www.perfectlensworld.com/articles/10-great-reasons-try-colored-contact-lenses.

Etichete
Comenteaza