"Demisia este o posibilitate deschisă tuturor papilor". Se gândește suveranul pontif la pensionare?

"Demisia este o posibilitate deschisă tuturor papilor". Se gândește suveranul pontif la pensionare?

Papa Francisc a declarat că ar putea urma exemplul predecesorului său, Benedict al XVI-lea, de a se retrage din activitate, subliniind însă că această posibilitate nu se află pe agenda sa "în acest moment".

"Demisia este o posibilitate deschisă tuturor papilor", a declarat papa Francisc, duminică seară, la talk-show-ul de televiziune "Che Tempo Che Fa" găzduit de Fabio Fazio, de pe canalul Nove.

"Însă, în acest moment nu se află în centrul gândurilor mele", a spus liderul de la Vatican, scrie Agerpres, citând agenţia italiană ANSA.

Suveranul pontif argentinian a adăugat că îşi doreşte să revină în ţara sa natală, pe care nu a mai vizitat-o de 10 ani, şi a spus că va efectua o călătorie în Polinezia, în luna august.

Papa Francisc şi-a apărat decizia de a permite cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex să primească binecuvântare, adăugând totodată că "există un preţ de plătit în ceea ce priveşte solitudinea".

Liderul de la Vatican şi-a exprimat îngrijorarea faţă de războaiele din întreaga lume şi faţă de "drama" migranţilor şi a "copiilor care sunt aruncaţi şi nu mai zâmbesc". "Acest lucru este criminal", a adăugat el.

Comenteaza