Duminica întâi după Rusalii. Ce sărbătoare mare e duminică

Duminica întâi după Rusalii. Ce sărbătoare mare e duminică
| Foto: wowbiz.ro

Duminică, 11 iunie 2023. Sfântul Ierarh Luca, arhiepiescopul Crimeii, și Sfântul Apostol Bartolomeu sunt sărbătoriți de credincioși.

În fiecare an, la data de 29 iunie, creștinii ortodoși îi sărbătoresc pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Este o sărbătoare cu dată fixă, trecută cu cruce roșie în calendar.

Conform bisericii, această zi sfântă este precedată de o perioadă de post. De la an la an, postul se întinde pe un diferit număr de zile, fiind influențat de data Paștelui.

Anul acesta, Postul Sfinților Petru și Pavel va începe la data de 12 iunie 2023 și are o durată de 17 zile.

Pentru a afla cât durează Postul, trebuie calculat câte zile au trecut de la Paște până pe data de 3 mai. În cazul în care, Învierea Domnului pică mai târziu de 1 mai, atunci Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel va dura minim 7 zile.

Sfinții Petru și Pavel au fost unii dintre cei mai importanți apostoli ai lui Iisus Hristos. Amândoi erau cunoscători ai Vechiului Testament și credința lor în Dumnezeu i-a ajutat să devină Apostoli pentru Hristos.

Tot astăzi, biserica îi cinstește pe Sfinții Apostoli Bartolomeu şi Barnava și pe Sfântul Luca, arhiepiscopul Crimeii, potrivit wowbiz.ro.

Comenteaza