Îngrijorări la Vatican. Papa a fost nevoit să-și întrerupă un discurs din cauza problemelor de sănătate

Îngrijorări la Vatican. Papa a fost nevoit să-și întrerupă un discurs din cauza problemelor de sănătate

Papa Francisc nu a reuşit să ducă până la capăt un discurs susţinut vineri, la Vatican, în faţa unui grup de experţi francezi în comunicare religioasă.

Papa Francisc și-a întrerupt discursul din cauza unei bronșite. Suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, a suferit o infecţie pulmonară acută în noiembrie, care l-a determinat să anuleze o călătorie planificată la summitul COP28 privind clima din Dubai şi să îşi lase asistenţii să îi citească discursurile timp de mai multe săptămâni.

Papa Francisc avea o întrevedere cu participanţii la simpozionul "Université des communicants en Église" organizat de Conferinţa Episcopală Franceză când a fost nevoit să îşi întrerupă mesajul de bun-venit,  transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Aş vrea să citesc tot discursul, dar există o problemă, am o bronşită", a rostit papa cu o vocea răguşită.

Papa ţinuse deja alte discursuri, în ziua de vineri, în timpul unor întâlniri cu tineri profesionişti şi cu un comitet de promovare a relaţiilor dintre bisericile catolică, ortodoxă şi orientală.

În cadrul unui angajament ulterior, vineri, papa Francisc nu a citit discursul său în faţa membrilor unui organism ştiinţific catolic, care l-a primit în schimb în formă scrisă, a precizat Vaticanul.

Comenteaza