Sărbătoare mare în calendarul ortodox. Ce este interzis să faci de Sfinţii Trei Ierarhi

Sărbătoare mare în calendarul ortodox. Ce este interzis să faci de Sfinţii Trei Ierarhi
| Foto: stirileprotv.ro

Duminică, 30 ianuarie, este o zi importantă pentru comunitatea creștinilor ortodocși deoarece oamenii îi sărbătoresc pe Sfinții Trei Ierarhi.

Fiind o zi aparente, NU avem voie să facem o serie de activități, altfel vom aduce ghinionul în casele noastre, relatează capital.ro.

Pe 30 ianuarie, duminică, comunitatea creștin ortodoxă din România îi sărbătorește pe Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Decapolitul și Ioan Gură de Aur.

Fiind o zi importantă, încărcată de însemnătate spirituală, tradiția populară și datinile bisericești ne avertizează că NU trebuie să facem anumite activități pe 30 ianuarie, altfel ghinionul se va păpusti pe casele noastre.

În această zi mare de sărbătoare, oamenii trebuie să meargă de dimineață la biserică ca să aprindă lumânări și să pomenească rudele și prietenii adormiți.

De asemenea, femeile trebuie să aducă colivă la biserică și să dea de pomană pește și fructe proaspete la trei bărbați pentru sufletele oamenilor morți din familie. De altfel, femeile văduve care au probleme financiare sau de sănătate trebuie să se roage la Sfântului Grigorie pentru a primi ajutor.

Duminică NU trebuie să muncim, altfel tot ghinionul va veni în casa noastră și există șanse să orbim, iar femeile măritate care nu respectă această interdicție pot rămâne văduve.

Nu da nimic de împrumut azi, altfel vei aduce numai pagube în propria casă!

Cine vrea să aibă bucurii în acest an, trebuie să se împace cu toți oamenii certați de Sfinții Trei Ierarhi și să ajute un copil sărman care vrea să devină preot.

Ce trebuie să facă fetele nemăritate de Sfinții Trei Ierarhi?

De asemenea, în această zi specială, tradiția populară ne spune că există anumite datini străvechi doar pentru fetele nemăritate.

Duminică, tinerele trebuie să se roage și să țină post, altfel viitorul lor mariaj va fi plin de nefericire. De altfel, domnișoarele nu trebuie să facă trebuie casnice astăzi, atfel vor avea ghinion în dragoste.

Comenteaza