BOBIŢELE BINECUVÂNTATE: au efect ANTI-AGING, tratează CATARACTA, previn DIABETUL şi îmbunătăţesc CIRCULAŢIA
- Scris de Ziua de Cluj
- 20 Mai 2015, 11:38
- Sănătate
- Ascultă știrea
Native din Europa, nord-vestul Africii şi vestul, sudul şi sud-estul Asiei, agrişele cresc în general în regiunile deluroase. De culoare verde translucid verzi, devin gălbui spre violet odată de se coco, prin jurul lunii iunie. Conţin din plin acid malic, citric şi tartric, sunt bogate în vitaminele A, B1, B2, C și P, dar şi în sodiu, calciu, fosfor, potasiu și fier, fiind deosebit de sănătoase.
Trateaza cataracta
Persoanele care suferă de afecţiuni ale ochilor îşi pot îmbunătăţi vederea prin consumul acestor fructe, ele având proprietatea de a ameliora simţitor afecţiuni precum cataracta sau hipermetropia.
Efect anti-aging
Agrişele au proprietăţi anti-îmbătrânire, reducand efectele negative ale îmbătrânirii asupra organismului.
Îmbunătăţesc circulaţia
Consumul de agrişe stimulează activitatea sistemului circulator şi pe cea a inimii, beneficiile fiind vizibile la scurt timp după introducerea lor la dietă.
Previn diabetul
Aceste fructe au capacitatea de a ameliora simptomele diabetului şi chiar de a preveni apariţia acestei temute boli.
Întăresc sistemul imunitar
Împreună cu fructele de pădure, agrişele protejează organismul de infecţii, atacul bacteriilor, diaree, dizenterie, inflamaţii şi afecţiuni ale sistemului digestiv. Mai mult, au rol detoxifiant, ajutând la eliminarea toxinelor din organism.
Stimulează creşterea părului
În cosmetică, agrişele servesc la prepararea de tonice eficiente pentru creşterea părului şi pigmentarea naturală a firelor de păr.