Migrena. Cauze şi remedii

Migrena. Cauze şi remedii
Cu siguranță, cei mai mulți dintre noi ne-am confruntat, la un moment dat în viață, cu o durere persistentă de cap, adeseori pulsatilă, iar uneori insoțită de o stare de greață și o sensibilitate accentuată la lumină.

Specialiștii au mai multe teorii legate de factorii care declanșează migrenele. Acestea sunt în general ereditare și pot fi provocate de stres, fluctuații hormonale, schimbările vremii, sevrajul la cofeină, depresie, astmul bronșic, epilepsie sau de anticoncepționale. Conform unor studii, femeile sunt mai predispuse la migrene decât bărbații. Firește, primul nostru impuls atunci când se declanșează o migrenă este să luăm un analgezic, însă, ar fi bine să încercăm, mai întâi, câteva remedii din farmacia naturii.

Bunicii noștri spun că decoctul din scoață de salcie este un remediu eficient împotriva durerilor de cap. Asta deoarece, completează specialiștii, salcia conține salicină, o substanță cu efect analgezic, care se regăsește, de altfel și în compoziția renumitei aspirine. Mai multe pe dr.Quinn.

 

Etichete
Comenteaza