25 de milioane de cazuri de COVID în Europa. Şeful OMS: „Vaccinurile oferă soluţia pentru a depăşi această tragedie. Dar va dura până când lumea întreagă va fi vaccinată”

25 de milioane de cazuri de COVID în Europa. Şeful OMS: „Vaccinurile oferă soluţia pentru a depăşi această tragedie. Dar va dura până când lumea întreagă va fi vaccinată”

Peste 25 de milioane de cazuri de contaminare cu Covid-19 au fost identificate în Europa până la această oră.

Peste 25 de milioane de cazuri de contaminare cu Covid-19 au fost identificate în Europa, unde noua variantă britanică a coronavirusului este din ce în ce mai îngrijorătoare, în timp ce vaccinarea în UE va începe duminică, 27 decembrie, notează Le Figaro, preluați de Mediafax.

Cele 52 de ţări din regiunea Europei, care se îndreaptă spre est în Azerbaidjan şi Rusia, constituie astfel zona cea mai afectată, înaintea Statelor Unite şi Canadei (19.188.172 cazuri), America Latină şi Caraibe (15.024.469 cazuri) şi Asia (13.617.004), potrivit unui bilanţ realizat de AFP vineri, 25 decembrie.

Regiunea Europei a fost prima care a trecut pragul de jumătate de milion de decese pe 17 decembrie.

„În acest an cumplit, am văzut sacrificiile făcute de atât de mulţi oameni pentru a se proteja şi pentru a rămâne în viaţă. Nu trebuie să risipim aceste sacrificii”, a declarat şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Vaccinurile oferă soluţia pentru a ieşi în cele din urmă din această tragedie. Dar va dura ceva timp până când lumea întreagă să fie vaccinată”.

Potrivit OMS, 61 de vaccinuri au intrat în faza de testare la om, dintre care 16 sunt în faza finală. Şi încă 172 de vaccinuri sunt în curs de dezvoltare.

La rândul său, în mesajul de Crăciun, Papa Francisc a cerut „vaccinuri pentru toţi, în special pentru cei mai vulnerabili”, subliniind că „legile pieţei şi brevetele” nu ar trebui să facă diferenţa şo nu ar trebui să excludă „sănătatea omenirii.”

Marea Britanie, unde a fost detectată o nouă tulpină de Sars-Cov-2, este ţara în care numărul cazurilor creşte cel mai mult (+ 61%). Un studiu postat online joi, 24 decembrie, dar nepublicat încă într-o revistă ştiinţifică, a confirmat că această nouă variantă a virusului este „cu 50% până la 74%” mai contagioasă decât tulpinile de până acum în circulaţie.

Potrivit cercetătorilor de la London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM), care au iniţiat studiul, dacă nu se iau măsuri şi mai dure, „numărul de spitalizări şi decese cauzate Covid-19 va ajunge niveluri mai ridicate în 2021 decât cele observate în 2020 ”.

Comenteaza