5 remedii pentru răceală şi gripă pe care le poţi face acasa

5 remedii pentru răceală şi gripă pe care le poţi face acasa

Cele mai eficiente remedii naturale pentru răceală şi gripă

Miere

Mierea poseda o varietate de proprietati antibacteriene si antimicrobiene. Mierea adaugata in ceaiul cu lamaie poate usura durerea in gat. Intr-un studiu, cercetatorii au descoperit ca oferind copiilor 10 grame de miere inainte de culcare, s-a redus gravitatea simptomelor de tuse.  Nu trebuie sa dati niciodata miere unui copil mai mic de 1 an, deoarece mierea contine adesea spori botulinici. Desi sunt de regula inofensivi pentru copii mai mari si adulti, sistemul imunitar al sugarilor nu este capabil sa le elimine.

Echinaceea

Nativii americani au folosit partile verzi si radacinile plantei echinaceea pentru a trata infectiile pentru mai mult de 400 de ani. Ingredientele sale active includ flavonoide, substante chimice care au multe efecte terapeutice asupra corpului, cum ar fi stimularea sistemului imunitar si reducerea inflamatiei. Rezultatele cercetarilor privind eficacitatea plantei in combaterea racelii comune si gripei sunt impartite. Dar una dintre acestea, sugereaza ca administrarea echinaceei poate reduce riscul de aparitie a racelii comune cu mai mult de 50%. De asemenea, poate reduce durata unei raceli. Daca sunteti un adult sanatos, luati in considerare administrarea a 1 pana la 2 grame de radacina sau parti verzi de echinaceea ca ceai, timp de cel mult o saptamana.

Vitamina C

Vitamina C joaca un rol important in organismul dvs., avand multe beneficii pentru sanatate. Impreuna cu lamaile verzi, portocalele, grapefruitul, legumele verzi si alte fructe si legume, lamaile reprezinta o sursa buna de vitamina C. Adaugarea sucului de lamaie proaspat la ceaiul fierbinte cu miere poate reduce flegma atunci cand sunteti bolnav. Consumul de limonada calda sau rece poate ajuta, de asemenea. Desi s-ar putea ca aceste bauturi sa nu va scape complet de raceala, va pot ajuta sa obtineti vitamina C de care sistemul imunitar are nevoie. Suficienta vitaminei C poate ameliora infectiile tractului respirator superior si alte boli.

Unguente decongestionante

S-ar putea sa nu va placa mirosul, dar unele unguente topice de moda veche pot sa reduca simptomele racelii la copiii mai mari de 2 ani. Doar una sau doua aplicatii inainte de culcare pot ajuta la deschiderea cailor respiratorii, pentru a combate congestia, reduce tusea si imbunatati somnul. Unguentele decongestionante sunt favorizate de unii medici care incurajeaza parintii sa evite administrarea de medicamente impotriva racelii fara prescriptie copiilor mici din cauza efectelor secundare nedorite.

Bai calde

Uneori puteti reduce febra cu o baie calda. Baile calde pot reduce, de asemenea, simptomele de raceala si gripa la adulti. Adaugarea de sare si bicarbonat de sodiu in apa poate reduce durerea de corp. Adaugarea catorva picaturi de ulei esential, cum ar fi cel de arbore de ceai, ienupar, rozmarin, cimbru, portocala, lavanda sau eucalipt, poate avea, de asemenea, un efect calmant.

Comenteaza