A început sezonul răcelilor de primăvară. Cum te poți trata eficient cu remedii naturiste

A început sezonul răcelilor de primăvară. Cum te poți trata eficient cu remedii naturiste

A venit primăvara, iar odată cu schimbarea de temperatură, oamenii se lasă seduși de vreme și tot mai mulți dintre ei încep să aibă simptome de gripă sau răceală. Iată cum poți combate această răceală sezonieră cu leacuri naturale.

Primăvara a venit de jumătate de lună, dar cu toții știm foarte bine că vremea e cea mai înșelătoare în această perioadă de instalarea a anotimpului călduț. Cum încă nu este suficient de cald, deseori lumea se lasă dusă de val de frenezia venirii primăverii și începe să se îmbrace mai subțire. De aceea apare fenomenul răcelilor de început de primăvară.

Totuși exisă câteva remedii naturiste cu ajutorul cărora putem trata aceste gripe și răceli.

Zincul

Există dovezi și studii care arată că zincul poate preveni formarea unor proteine pe care virusurile răcelilor le folosesc pentru a se reproduce. Nu este clar dacă acesta poate preveni răcelile, dar unele cercetări sugerează că ar putea ajuta la reducerea duratei și severității simptomelor, potrivit medlife.ro.

Echinaceea

Echinaceea este de fapt un supliment alimentar, care ar ajuta la întărirea sistemului imunitar pentru a lupta mai bine cu infecțiile. Anumite cercetări spun că echinaceea ajută pentru a avea o răceală cât mai scurtă. Este indicat să consultați un medic înainte de a lua acest supliment, mai ales dacp luați un tratament medicamentos sau aveți alte boli.

Vitamina C

Da. Clasica vitamină C despre care am auzit cu toții. Nici în cazul acesteia lucrurile nu sunt certe. Unele studii arată că poate reduce durata simptomelor cu aproape o zi. În cadrul unei cercetări, mai mulți participanți care au fost expuși la stres fizic și frig, dar care au luat vitamina C, aveau cu 50% mai puține șanse să răcească.

Supa de pui

Este bine-cunoscută ca un ajutor în fața unei răceli. Aburul inhalat de la supa fierbinte ajută la ameliorarea congestiei nazale. Supa mai ajută și la hidratare, care este esențială în lupta cu gripa. Unii susțin și că ar ameliora inflamațiile. Cercetătotii spun că supa de pui are proprietăți anti-inflamare în laborator, dar nu se știe exact dacă e așa și în afara laboratorului

Ceai fierbinte

Ceaiul aproape aceleași beneficii precum supa de pui. Hidratare și decongestionare. Ceaiul verde și cel negru conțin și antioxidanți, care ajută când ești răcit.

Usturoiul

Acest ingredient folosit și la gătit, este deja cunoscut pentru abilitatea de a lupta impotriva germenilor. Un studiu arată că administrarea zilnică a suplimentelor pe bază de usturoi ajută la prevenirea răcelii, însă chiar și așa, sunt necesare mai multe studii pentru a putea determina efectul real al usturoiului. Acesta este hrănitor și ajută la condimentarea alimentelor, atunci când ne confruntăm cu nasul înfundat.

Umidificatorul

Pentru o doză mare de vapori, este recomandată folosirea unui umidificator de cameră. Respirația în abur poate rupe congestia din pasajele nazale.

Gargara cu apă sărată

Aceasta poate ajuta la ameliorarea durerilor de gât. Se recomandă gargară cu apă sărată de 4 ori pe zi pentru ca durerea să se amelioreze.

Benzi nazale.

O altă strategie pentru ameliorarea congestiei pe timp de noapte este să utilizati benzi nazale. Chiar dacă benzile nu pot desfunda nasul, acestea creează mai mult spațiu pentru fluxul de aer.

Să nu uităm de ODIHNĂ!

Odihna este un remediu pentru aproape orice boală, inclusiv răcelile sau gripa. Repausul la pat permite corpului să redirecționeze energia necesară pentru a lupta împotriva germenilor.

Comenteaza