Alexandru Rafila a mutat "revenirea la normalitate" din martie, în aprilie

Alexandru Rafila a mutat "revenirea la normalitate" din martie, în aprilie
| Foto: presa SM

Alexandru Rafila a declarat duminică seara, că, în primăvară, poate odată cu luna aprilie, în România „vom ajunge la normalitate". În urmă cu o săptămână ministrul Sănătăţii a vorbit despre luna martie ca o etapă a revenirii la normalitate.

„Am uniformizat aceste cifre, astfel încât să nu mai existe diferențe când se iau măsuri. E normal să afie același tip de abordare – 30% când e incidența mai mare de 3 la mie, 50% când e mai mică. Opinia mea e că 50% prezență la spectacole sau la alte tipuri de evenimente o să fie posibil din luna martie.

Odată cu luna aprilie probabil că o să ajungem într-o situație de normalitate în care participarea să fie similară cu cea din perioade de normalitate. Trebuie să păstrez măcar o rezervă, pentru că, deși pot face estimări, nu am certitudini. Prefer să fiu mai rezervat.

Dar opinia mea este că în această primăvară vom ajunge la normalitate în ceea ce privește activitatea socială și economică, implicit cea culturală. Va însemna și fără certificat în spațiile publice. La nivel european trebuie să ne supunem reglementărilor UE”, a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3, citat de digi24.ro

Ministrul Sănătăţii a afirmat, marţi, că este posibil ca la finalul lunii martie să revenim la normalitate și astfel să nu mai fie nevoie de prelungirea stării de alertă.

„Eu cred că vom reveni la normal până la sfârșitul lunii martie. Normal înseamnă că probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă. (...)

Toți își doresc predictibilitate, o discuție sinceră care să facă posibilă repornirea economiei și cred că spre sfârșitul lunii martie putem avea discuții foarte serioase, încât oamenii să știe ce au de făcut în lunile următoare”, a spus ministrul Sănătății. Rafila a atras atenția că acestea sunt ipoteze de lucru, nu sunt angajamente.

Comenteaza