Alin Tișe, despre Centrul Integrat de Transplant: „Există anumiți medici prin Cluj invidioși că de ce nu îl fac ei”

Alin Tișe, despre Centrul Integrat de Transplant: „Există anumiți medici prin Cluj invidioși că de ce nu îl fac ei”
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Centrul de Transplant Multiorgan de la Cluj va avea peste 300 de paturi pentru pacienți, 176 de locuri de parcare și va dispune de 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport, etc.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, susține că există anumiți oameni, fără a da vreun nume, care încearcă să pună bețe în roate realizării importantului obiectiv de sănătate.

În momentul de față, proiectul este unic în România. Se uită toți la noi. Există anumiți medici prin Cluj invidioși că de ce nu îl fac ei. Sunt de pe la Medicină, Rectorat, de pe ici pe colo, care cârcotesc că de ce nu fac ei această clădire. Noi suntem dispuși să cedăm oricând dacă doresc alții să o construiască. De aici urmează efortul cel mai mare, acela de a aduce banii.

N-am crezut niciodată că o investiție atât de importantă o să aibă oameni care, din orgoliu, o să frâneze proiectul doar ca să-l facă ei. Să știți că există și astfel de personaje. Nu vreau să nominalizez, dar sunt asemenea personaje chiar în lumea medicală care și-ar dori să le facă ei, iar pentru că nu o fac ei, încearcă să frâneze toate aceste obiective.

Dorința mea este să atragem alături de noi Universitatea de Medicină și Farmacie, ministerul Sănătății, primăria, pe toată lumea, să găsim resursele să finanțăm rapid prima secție măcar, să putem muta Institutul de Transplant. Apoi putem continua cu celelalte secții. Clujul va deveni un centru european al transplantului odată cu acest proiect”, a afirmat, la un post local de radio, Alin Tișe.

Liderul forului administrativ județean a mai spus că se estimează ca până la 1 septembrie va fi anunțat câștigătorul licitației de execuție a lucrărilor.

Pașii realizați de Consiliul Județean Cluj până acum:

- organizarea concursului internațional de soluții și desemnare câștigător;
- întocmirea avizelor și aprobarea documentațiilor tehnico-economice;
- organizarea licitației restrânse de execuție;
- trei consorții de firme au fost invitate să depună oferta financiară;
- depunerea proiectului spre finanțare în cadrul apelului de proiecte lansat de Ministerul Sănătății, acesta fiind selectat drept eligibil spre finanțare însă fără a se finanța.

Centrul de Transplant Multiorgan de la Cluj va integra soluții tehnice moderne în materie de construcții și arhitectură medicală, punând pacientul pe primul loc în toate fluxurile oferite.

Acesta va fi construit pe str. B. P. Hașdeu nr. 6, zona medicală a Clujului, și va dispune de 264 de paturi pentru spitalizare continuă, 16 paturi pentru spitalizare de zi și 45 de paturi destinate ATI.

Comenteaza