Arafat: "Clar că suntem într-un nou val în acest moment"/ Ce va fi de Paște

Arafat: "Clar că suntem într-un nou val în acest moment"/ Ce va fi de Paște
| Foto: realitatea.net

Șeful DSU, Raed Arafat, spune că ne aflăm în cel de-al treilea val al pandemiei, iar "dejavantajul", este că noul val ne găseşte cu peste o mie de pacienţi internaţi în secţiile de terapie intensivă.

"Suntem într-o creştere, fără nicio discuţie şi clar că suntem într-un nou val în acest moment. Dezavantajul este că începem la Terapie Intensivă cu un număr care a existat în secţiile ATI de peste 900 de bolnavi, 900 şi ceva, comparativ cu valul trecut când erau mai puţini în secţiile ATI, vreo 500 erau când a început să crească atunci şi asta  normal solicită să creştem şi capacitatea de terapie intensivă, lucru care  premierul a solicitat duminică în cadrul videoconferinţei pe care am avut-o cu toate judeţele ţării, cu DSP-urile, cu reprezentanţii zonali de terapie intensivă, cu Centrele judeţene de coordonare a intervenţiei", a declarat Raed Arafat, luni seară, la Digi 24

În ceea ce privește modul în care vor putea fi sărbătorite Paștile, Arafat a spus că "speranţa noastră este să se ajungă să fie mult mai bine decât anul trecut", să fie "mai aproape de normalitate".

"Speranţa noastră este să se ajungă să fie mult mai bine decât anul trecut, adică să nu se  sărbătorească în sensul cum s-a sărbătorit anul trecut, ci mult mai bine şi mai aproape de normalitate. Normal că aceste lucruri pot fi discutate, nu vin acum  să spun că va fi aşa sau va fi aşa, asta nu e o decizie care o ia doctorul Arafat, e o decizie care se discută, care se ia ca de obicei la nivelul Grupului tehnico-ştiinţific, care se propune la nivelul CNSU şi aşa mai departe", a spus Arafat. 

Secretarul de stat în MAI a precizat și că în zonele care ar putea fi de Paşte în carantină, ar putea fi luate unele măsuri speciale.
 
"Este posibil, dacă există zone mult mai afectate şi situaţia în ele mult mai gravă, să fie alte măsuri luate. Sperăm să ajungem la Paşti să avem o situaţie mai normală, dar dacă sunt zone sub carantină, care sunt mai afectate, poate că acolo vor fi măsuri speciale, se vor adapta măsurile pentru noaptea Paştelui. Dar nu mă grăbesc să mă pronunţ eu", a mai spus șeful DSU.

Comenteaza