Arafat, despre siguranța vaccinului anti-COVID: „Ce folosim noi, va folosi toată Europa. Eu mă vaccinez”

Arafat, despre siguranța vaccinului anti-COVID: „Ce folosim noi, va folosi toată Europa. Eu mă vaccinez”
| Foto: protv.ro

Șeful DSU, Raed Arafat, spune că vaccinul anti-COVID este sigur și că și el se va vaccina cu serul care va ajunge în România, în momentul în care îi va veni rândul.

Raed Arafat a spus la Digi24 că oamenii trebuie să știe, în privința vaccinului, că nu va fi folosit nimic ce nu prezintă siguranță. 

"Atunci când va ajunge vaccinul în România se va comunica, se va explica, va fi totul transparent, nu va fi nimic lăsat sub semnul îndoielii. Atenție, nu suntem singuri, ce folosim noi va folosi toată Europa. Să înțeleagă lumea, nici guvernul francez și nici cel german nu vrea să facă vreun rău populației.Achiziția vaccinului anti-Covid este europeană, nu se va achiziționa ceva care nu prezintă siguranță. Studiile arată că aceste vaccinuri vor fi sigure și vor putea fi administrate fără probleme. Niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare, dar nu vorbim de probleme majore", a spus Arafat, la Digi24.

Raed Arafat a precizat și că el se va testa imediat ce îi va veni rândul. 

"În momentul în care mi se spune: e rândul tău se te vaccinezi, eu mă vaccinez, pentru că nu știu care este durata impactului acestui virus asupra organismului. Până acum știm că acest virus are un impact pe termen lung, sunt oameni care au trecut mai ușor prin infecție și alții au rămas cu sechele chiar și la un an după infecție", a mai spus secretarul de stat. 

Arafat a explicat că pentru a întrerupe rata de răspândire e nevoie ca 70% din populație să fie vaccinată și că va exista cel mai probabil o perioadă în care se va merge în paralel cu măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, dar și că revenirea la o viață normală se va face mai rapid dacă oamenii vor accepta să se vaccineze, precizând, totodată, că nu este obligatoriu. 

Comenteaza