Arafat, despre un lockdown de Revelion: "Noi nu amenințăm populația; Dacă se respectă măsurile, putem preveni răspândirea"

Arafat, despre un lockdown de Revelion: "Noi nu amenințăm populația; Dacă se respectă măsurile, putem preveni răspândirea"
| Foto: realitatea.net

Șeful DSU a Raed Arafat spune că "la noi" nu s-a luat în considerare un „lockdown” total în perioada următoare, însă vor fi menținute restricțiile actuale. 

”La noi nu s-a luat în considerare un lockdown total, însă s-a luat în considerare continuarea măsurilor care au fost implementate. Restricțiile de circulație după ora 23.00 rămân valabile. Rămâne valabilă închiderea magazinelor la ora 21.00. Rămân valabile restricțiile la restaurante, la terase, după incidențele peste 1,5 sau 3 la mie există reguli care se respectă. Există toate aceste aspecte, pe lângă măsurile locale pe care le luăm, și anume carantinările, unde, cu mici excepții, avem un rezultat chiar bun al carantinărilor care au durat, de regulă, mai mult de 14 zile. Sunt localități care au intrat în carantină la 11 la mie sau la 13 la mie și au ieșit din carantină la 4 sau 3 la mie”, a declarat Raed Arafat, la B1 TV.

Șeful DSU a spune că "o problemă" în răspândirea virusului "este a celor care nu vor să respecte aceste măsuri și care poate că nu le respectă nici astăzi, nu numai în preajma sărbătorilor" și că dacă măsurile impuse vor fi respectate în următoare perioadă putem preveni creșterea numărului de infectări.

”Noi nu amenințăm populația. Eu consider că dacă se respectă aceste măsuri, putem preveni răspândirea. O problemă este a celor care nu vor să respecte aceste măsuri și care poate că nu le respectă nici astăzi, nu numai în preajma sărbătorilor. Am fost întrebat, de exemplu, de mesele festive de Anul Nou. Știm foarte bine că mese festive de Anul Nou nu pot fi organizate. Dacă cineva organizează acasă, nu avem cum să verificăm. Dacă vorbim de cabane închiriate, acestea, din câte știu, intră sub incidența legii. Nu e amenințare, e constatare. Aceasta este legea. Dacă nu se vor respecta măsurile și se vor întâlni, vom avea o creștere după Anul Nou. Putem avea niște sărbători altfel, nu restrictive”, a mai spus Arafat.

Comenteaza