Arafat explică de ce restaurantele, cinematografele şi teatrele sunt încă închise

Arafat explică de ce restaurantele, cinematografele şi teatrele sunt încă închise
| Foto: Mediafax-foto-Alexandru-Dobre

Raed Arafat susţine că teatrele, cinematografele şi restaurantele se numără, potrivit OMS, printre factorii de risc ai infectării cu COVID-19. Creşterile în ceea ce priveşte numărul de noi infectări şi paceinţii ATI, nu ar trebui urmate de relaxări suplimentare.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că teatrele, cinematografele şi restaurantele se numără, potrivit OMS, printre factorii de risc ai infectării cu COVID-19: ,,Acum aproximativ 4 saptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500”, potrivit Mediafax.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat motivele pentru care teatrele, restaurantele şi cinematografele sunt, încă închise, chiar dacă au trecut cinci luni de la începutul epidemiei în ţara noastră.

„În momentul în care vezi ca ai creşteri, nu vii şi faci relaxări suplimentare. În schema pe care am mai arătat-o o dată, de la OMS, apăreau locurile unde sunt riscurile. Teatrele şi cinematografele sunt la cel mai mare nivel de tramsmitere. Restaurantele la al patrulea, conform OMS. (...) Acum aproximativ patru saptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500”, a spus Arafat.

Potrivit șefului DSU, Franţa, Italia, Spania au avut o mare presiune pe sistemul lor de sănătate, dar în prezent aceste țări sunt într-o situație mai bună decât România.

Comenteaza