Așii unei diete cu fructe. Ce să consumi

Așii unei diete cu fructe. Ce să consumi

Nu doar ca aceste fructe ajuta la pierderea kilogramelor nedorite, dar au numeroase beneficii pentru sanatate.

Fructul de  avocado este pur si simplu incarcat de acizi grasi Omega-9 (aceste grasimi sanatoase se gasesc in masline, uleiul de masline si nucile de macadamia); consumul de avocado mareste rata de conversie a grasimilor in energie si creste rata arderilor metabolice.

Nuca de cocos este bogata in trigliceride care, potrivit expertilor, cresc rata de metabolizare a ficatului cu pana la 30%. Te satura, asa ca e mai putin probabil sa iei o gustare nesanatoasa. Uleiul de cocos ajuta la buna functionare a glandei tiroide; uleiul de cocos, laptele de cocos (nu variantele comerciale), faina de cocos, nuca de cocos maruntita contin aceste trigliceride esentiale.

Lamaile sunt detoxifiante ale ficatului si au efect alcalin asupra corpului cand sunt consumate adecvat. Dupa gust sunt acide, dar, in procesul de metabolizare, lamaile alcalinizeaza fluidele corpului si tesuturile. Sa nu uitam ca aciditatea mare din organism provoaca imbatranirea prematura a tesuturior pielii si a organelor interne.

Grepfrutul. Multe studii stiintifice au confirmat ca fructul de grepfrut este un excelent metabolizator al grasimilor. Intr-un studiu realizat la Universitatea Johns Hopkins, femeile care au mancat zilnic grepfrut au pierdut in medie sase kg  in doar 13 saptamani, neschimband nimic in dieta sau in stilul lor de viata.

Rosiile. Desi ne-am obisnuit sa le mancam in salate, rosiile sunt, din punct de vedere botanic, niste fructe delicioase. Continand vitamina C si licopen, rosiile stimuleaza producerea in organism a aminoacidului canumit L-Carnitina.

 

Comenteaza