Au fost recepționate lucrările de modernizare de 2 milioane de euro, bani europeni, la spitalul județean din Cluj

Au fost recepționate lucrările de modernizare de 2 milioane de euro, bani europeni, la spitalul județean din Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a recepționat lucrările efectuate în cadrul proiectului cu finanțare europeană care a vizat modernizarea, reabilitarea și extinderea infrastructurii de gaze medicale, a rețelelor de energie electrică și a sistemelor pentru securitatea la incendiu. Proiectul a beneficiat de suținere financiară nerambursabilă de aproximativ două milioane de euro și s-a desfășurat începând cu noiembrie 2022, până în prezent.

Lucrările efectuate au constat în modernizarea infrastructurii electrice existente, prin înlocuirea tablourilor electrice vechi, respectiv a coloanelor electrice în 25 de clădiri în care funcționează 12 clinici – Clinica Medicală 1, Clinica Medicală 2, Clinica de Obstetrică – Ginecologie 1, Clinica de Obstetrică – Ginecologie 2, Clinica de Ortopedie, Clinica de Neuropsihiatrie/ Complexul Neuro, Clinica de Oftalmologie, Clinica de Endocrinologie, Clinica de Sănătate Mintală, Clinica de Dermatologie, Clinica de Radiologie și respectiv cea de Nefrologie.

În clădirile respective a fost modernizată infrastructura de fluide medicale și au fost instalate stații intermediare de oxigen cu comutare automată. Deoarece instalațiile de fluide existente la Clinicile Medicală 1 și 2 erau subdimensionate, s-au construit stații noi de vid și compresoare aer comprimat care să deservească cele două clinici. Totodată sectiile de terapie intensivă și blocurile operatorii au fost dotate cu surse neîntreruptibile sub forma unor unități UPS de mare capacitate, care asigură alimentarea aparaturii cu energie electrică, până la intrarea în funcțiune a generatoarelor, în cazul întreruperilor în alimentare sau a avariilor la rețelele electrice.

Prin implementarea acestui proiect spitalul și-a asigurat necesarul de oxigen din trei surse diferite, așa cum prevăd normativele, spune managerul Claudia Gherman.

Comenteaza