Baciu: Proiectul cu solicitările sindicaliștilor CNAS va fi propus pe ordinea de zi a Camerei și votat

Baciu: Proiectul cu solicitările sindicaliștilor CNAS va fi propus pe ordinea de zi a Camerei și votat

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Andrei Baciu, a anunţat că PNL propune ca proiectul ce permite majorarea salariilor din sistem să fie pus luni pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi să fie votat.

Andrei Baciu a afirmat luni, că a avut "un dialog permanent" cu sindicatul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate "în încercarea de a identifica soluții și de a rezolva această problemă serioasă" și a prezentat solicitările acestora în ședința de astăzi de la Partidul Naţional Liberal.

"Ca urmare a analizei făcute, s-a luat o decizie de către conducerea PNL, aceea de a propune pe ordinea de zi, astăzi, şi de a se vota, proiectul de lege care este revendicat de sindicatele din Casa Naţională şi din casele judeţene. Prin acest demers se deblochează de fapt criza din domeniul sănătăţii", a declarat preşedintele CNAS, la sediul PNL.

Baciu a spus că a discutat și cu sindicaliștii și că odată cu adoptarea proiectului de lege, problemele vor fi rezolvate, iar protestul va fi întrerupt.

"Practic, odată cu adoptarea acestui proiect de lege de către Parlamentul României, solicitările sindicaliştilor sunt rezolvate şi acţiunea de protest, din ceea ce mi-a fost comunicat, va fi întreruptă astfel încât activitatea va continua, criza fiind deblocată", a adăugat Baciu.

Președintele CNAS a menționat că acest demers "nu pune presiune pe bugetul de stat".

Sindicaliștii din toate casele de asigurări de sănătate din țară protestează deja de 10 zile și reclamă că au salarii prea mici şi un volum mare de muncă. Aceștia au anunțat încă de la începutul protestului că pe durata acestuia vor fi rezolvate doar urgențele.

 

Etichete
Comenteaza