Cardul european de sănătate se va putea solicita online

Cardul european de sănătate se va putea solicita online

Românii vor putea solicita online eliberarea cardului european de asigurări sociale de sănătate, în urma unui proiect de digitalizare implementat de CNAS.

Măsura este prevăzută într-un proiect de ordin elaborat de CNAS, care urmează să modifice prevederi ale ordinului preşedintelui CNAS nr. 559/2006 (pentru aprobarea caracteristicilor tehnice şi a modalităţilor de eliberare şi utilizare ale cardului european de asigurări sociale de sănătate şi pentru aprobarea modelului certificatului provizoriu de înlocuire a cardului european de asigurări sociale de sănătate, precum şi a instrucţiunilor de completare şi a modalităţilor de eliberare şi utilizare ale acestuia), scrie 360medical.ro.

“În vederea eliberării cardului, persoana asigurată va depune la casa de asigurări de sănătate o cerere în formatul prevăzut în anexa la prezentele caracteristici tehnice, sau va transmite online cererea prin intermediul website-ului https://www.cardeuropean.ro/depunere-cerere-cardeuropean”, prevede proiectul.

Noua funcționalitate a site-ului menționat va fi adăugată de către o companie care a câștigat licitația lansată în acest scop, ceea ce va permite depunerea online a cererilor de eliberare a cardurilor europene.

“Cererile depuse online vor fi prelucrate de către casele de asigurări de sănătate, prin același flux al cererilor depuse la ghișee sau pe mailurile CAS. Depunerea se va face prin completarea de către asigurat a unui formular prestabilit”, menționează referatul de aprobare al proiectului de act normativ.

Comenteaza