Cât va mai dura pandemia? Răspunsul lui Raed Arafat

Cât va mai dura pandemia? Răspunsul lui Raed Arafat
| Foto: playtech.ro

Șeful DSU Raed Arafat este sceptic în privinţa momentului în care țara noastră va ieși din pandemia provocată de noul coronavirus.

Raed Arafat a fost întrebat, vineri, cum vede anul 2022, în contextul unui material apărut la Reuters, potrivit căruia experţii în sănătate se aşteaptă ca primele ţări care vor ieşi din pandemie să aibă o combinaţie între rate mari de vaccinare şi imunitate naturală, precum SUA, Marea Britanie, Portugalia şi India.

„Voi folosi ceea ce au spus colegii noştri din Germania despre valul pe care îl au acum, că o să fie pandemia persoanelor nevaccinate. În lipsa unui tratament specific - care până acum arată că efectul lui este cam de 50% reducere a şansei ca o persoană să ajungă terapie intensivă, deci nu este o protecţie sută la sută - rămâne vaccinarea soluţia optimă. Statele care au rata de vaccinare mare vor putea să intre în normalitate mult mai repede decât statele care au rata de vaccinare mai mică. Depinde de noi toţi acest efort”, a răspuns şeful DSU.

Dacă nevaccinaţii se vor informa şi vor căuta date de la medici despre vaccin, după care se vor vaccina şi se va ajunge la o rată mare, „şi noi vom putea zice că anul viitor poate să fie anul în care într-adevăr ne întoarcem la normalitate”.

„Da, dar la acest moment nu putem afirma acest lucru”, declară Arafat.

loading...
Comenteaza