Ceaiuri care întăresc imunitatea în prag de toamnă

Ceaiuri care întăresc imunitatea în prag de toamnă

Când vine vorba de lupta împotriva frigului şi a gripei, este esenţial să adopţi o dietă bogată în vitamine. 

Ceaiul de echinacea. Este una dintre cele mai indicate plante atunci când vorbim de întărirea imunităţii. Cercetările au arătat că echinacea stimulează producerea de globule albe, care au rolul de a apăra organismul împotriva infecţiilor cu virusuri şi bacterii. Tot echinacea grăbeşte vindecarea rănilor, are efect antiinflamator, antibacterian, imunostimulator. Două-trei căni de ceai pe zi reprezintă scutul tău de apărare împotriva bolilor sezonului rece.

Ceaiurile de măceşe şi de cătină. Sunt o sursă bogată de vitamina C, unul dintre cei mai cunoscuţi antioxidanţi, care stimulează eficienţa globulelor albe din sânge. Din acest motiv, cele două fructe, cu vitamina pe care o conţin, pot trata, dar mai ales preveni o mulţime de probleme de sănătate, ajută la formarea anticorpilor şi implicit la întărirea sistemului imunitar.

Ceaiul de soc. Are excelente calităţi detoxifiante, purifică sângele, fiind ideal pentru întărirea imunităţii organismului. În acelaşi timp, este antinevralgic şi luptă împtriva apariţiei herpesului, susţine funcţionarea normală a aparatului respirator şi ameliorează tusea.

Etichete
Comenteaza