Mall-urile și magazinele mari trebuie să înființeze centre de prim-ajutor

Mall-urile și magazinele mari trebuie să înființeze centre de prim-ajutor

Senatul a adoptat luni, în plen, o propunere legislativă prin care se reglementează acordarea de prim-ajutor calificat în centrele comerciale cu o suprafaţă mai mare de 2.000 metri pătraţi.

Propunerea, care a trecut de Senat cu 88 de voturi "pentru" şi 16 abţineri, prevede că centrele comerciale, parcurile comerciale, hiper și supermagazinele trebuie să aibă centre de prim ajutor dotate cu truse de prim ajutor și defibrilatoare, personalul din aceste centre trebuind să aibă studii sanitare postliceale sau superioare. 

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative iniţiate de deputatele Cristina Rizea (neafiliată) şi Laura Vicol-Ciorbă (PSD), acordarea de prim-ajutor calificat în centrele comerciale mari este necesară pentru că numărul cumpărătorilor este foarte mare şi de diferite vârste, iar situaţiile ce pot apărea sunt variate.

Mai exact, propunerea legislativă prevede că la fiecare 2.000 metri pătraţi ai centrului comercial trebuie să existe un centru de prim-ajutor pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă până la sosirea ambulanţei.

Nerespectarea prevederilor acestei legi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 4.000 lei.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Comenteaza