Chirurg transferat din Cluj: Niciun pacient, dar ia salariu de peste 10.000 de lei pe lună

Chirurg transferat din Cluj: Niciun pacient, dar ia salariu de peste 10.000 de lei pe lună
| Foto: captura video - https://www.digi24.ro/stiri

Un medic transferat din Cluj, la Găești, judeţul Dâmbovița, are zero activitate, respectiv nu a operat nici măcar un pacient timp de un an, dar leafa îi merge. 

Medicii din spitale se plâng de colegii lor care nu consultă niciun pacient, dar iau salarii mari şi nu pot lua măsiri deoarece legea nu prea îi ajută.

Managerul spitalului din Găeşti spune că un coleg de al lui nu a operat nici măcar un pacient, timp de un an, dar a luat salariu lună de lună, arată un reportaj digi24.ro

Medicul specialist de chirurgie generală, fără pacienţi transferat anul trecut, în luna iunie de la Cluj, se apără, susţinând că a lucrat pe secţia COVID şi apoi avut un accident la mână și încă nu s-a recuperat complet.

"Am avut un accident prin care, la mâna dreaptă, mi-a făcut imposibilă practicarea meseriei. Aș dori să încep activitatea și în blocul operator, însă în momentul de față șeful de secție nu a considerat să-mi dea în atribuții pacienți", a declarat pentru reporterii Digi24 chirurgul în cauză. 

Salariul unui chirurg e de peste 10 mii de lei. În România nu există criterii de performanță, motiv pentru care și cei care muncesc, și cei care nu muncesc sunt plătiți la fel, lucru care produce nemulțumire. Managerii spun că 5% din personalul multor spitale sunt în această situație, dar nu pot fi trași la răspundere. 

Comenteaza