Chirurgul ESTETICIAN din NATURĂ. Creşte IMUNITATEA, reface FRUMUSEŢEA PIELII şi previne CONSTIPAŢIA

Chirurgul ESTETICIAN din NATURĂ. Creşte IMUNITATEA, reface FRUMUSEŢEA PIELII şi previne CONSTIPAŢIA
Mici, roşii şi tomnatice, gospodinele folosesc aceste fructe pentru a crea o delicioasă pastă. Din nefericire, puţină lume le cunoaşte pe deplin proprietăţile. Dacă ar face-o, ar şti că sunt echivalentul natural al chirurgiei estetice.

Măceşele, sau cacadările, după cum li se mai spune în unele regiuni in ţară, sunt fructele unui arbore arbust cu frunze căzătoare, cu o înălțime care variază între unu și cinci metri şi a cărui tulpină este acoperită de țepi mici, ascuțiți, sub formă de cârlig.

Cresc cu predominanţă în zonele de deal şi de munte şi pot fi considerate, cu uşurinţă, "campioanele" fructelor la vitamina C, având un conţinut de la 4 la 16 ori mai mare decât citricele. 100 g macese conţin nu mai puţin de 2000 mg de vitamina C. Astfel, consumul a doar trei măceşe pe zi asigură necesarul de vitamina C al organismului.

De asemenea, măceşele conţin din abundenţă vitamina A, fiind de două ori mai bogate decât caisele, vitamina B1 şi B2, vitamina K, vitamina P, vitamina E, vitamina PP, flavonoizi, proteine, zaharuri, acid malic, celuloză, pectine, fier, magneziu şi uleiuri esenţiale.

Puţină lume ştie că măceşele se pot consuma chiar şi crude, în salate, cu condiţia să le fie scoşi sâmburii, sau sub formă e ceai, tinctură sau vin.

Cresc imunitatea

Câţi dintre voi nu aţi urmat când aţi fost mici cel puţin o cură de ceai de măceşe? Prin conţinutul lor de proteine vegetale şi vitamine, aceste fructe sunt cunoscute pentru capactatea de a întări imunitatea şi de a conferi rezistenţă în faţa infecţiilor, fiind utile şi copiilor care au un sistem imunitar sensibil insuficient dezvoltat.

Pentru a maximiza efectele, este recomandat consumul a cinci-zece măceşe la interval de câteva zile sau prepararea lor sub formă de ceai.

Utile în curele de detoxifiere

Aceste fructe sunt incredibil de eficiente în curele de detoxifiere, datorită puterii de a scădea stresul oxidativ şi de a reduce radicalii liberi. În plus, pot fi consumate cu succes în curele de radiere.

Refac frumuseţea pielii

Datorită conţinutului ridicat în vitamine, în special in vitamina C, măcesele sunt utile în tratamente de înfrumuseţare a pielii, având proprietăţi regenerative pentru structurile cutanate şi subcutanate. Alături de o dietă echilibrată, ajută la menţinerea tinereţii şi a frumuseţii pielii.

Supliment în curele de slăbire

Pentru că accelerează arderile şi facilitează refacerea structurilor tisulare prin conţinutul de vitamine şi minerale care stimulează şi reglează metabolismul, măceşele ajută la reducerea depozitelor de grăsime. Pentru sporirea beneficiilor, s erecomandă amestecul lor cu alte fructe.

Combat constipaţia

Măceşele au un uşor efect laxativ, reglând tranzitul intestinal prin conţinutul lor ridicat în fibre. Astfel, ele ajută la combaterea constipaţiei şi ale altor tulburări ale tranzitului intestinal.

Combat acneea

Aceste fructe sunt eficiente şi în combaterea acneei, una dintre ele mai întâlnite probleme, mai ales în perioada adolescenţei. Pentru a obţine rezultate, este recomandat să faceţi o pastă din măceşe fără sâmburi amestecate cu o pastilă de aspirină pisată şi o lingură de miere. Astfel, veţi obţine o mască activă în înlăturarea acneei. Aplicată zilnic, seara, după curăţarea adecvată a tenului, veţi reuşi să combateţi cu succes această problemă.

 

 

Comenteaza