Consumul de nuci de câteva ori pe săptămână protejează inima

Consumul de nuci de câteva ori pe săptămână protejează inima

Nucile incluse în alimentaţie de cel puţin două ori pe săptămână sunt asociate cu scăderea riscului de deces din cauza bolilor cardiovasculare, conform unui studiu prezentat în Paris la congresul Societăţii Europene de Cardiologie (SEC) şi Congresul Mondial de Cardiologie.

Consumul regulat de nuci scade cu 17% riscul de deces cardiovascular, comparativ cu o dietă în care nucile sunt prezente doar o dată la două săptămâni, potrivit unei cercetări prezentate la congres.

„Nucile sunt o sursă bună de grăsimi nesaturate şi conţin o cantitate mică de grăsimi saturate. De asemenea, ele includ proteine, minerale, vitamine, fibre, fitosteroli şi polifenoli, benefici pentru sănătatea inimii”, a declarat autorul studiului, doctor Noushin Mohammadifard, de la Institutul Isfahan pentru Cercetări Cardiovasculare din Iran.

CITEȘTE MAI DEPARTE

Comenteaza