Cort de triaj la Unitatea de Primire a Urgențelor Copii. Acces de pe Moților și de pe Cardinal Iuliu Hossu

Cort de triaj la Unitatea de Primire a Urgențelor Copii. Acces de pe Moților și de pe Cardinal Iuliu Hossu

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii (SCUC) din Cluj-Napoca anunță că a montat un cort de triaj. 

Începând din 16.03.2020 ora 08:00, toți copiii cu semne de boală acută vor fi evaluați doar la UPU, cu acces din str. Moților nr. 68 și str. Cardinal Iuliu Hossu nr. 55-57. "Preluarea se va face inițial în cortul amplasat în fața UPU, în vederea triajului epidemiologic. NU vor fi preluați copii cu semne de boală acută direct în Clinicile Pediatrie I, II sau III.

Pacienții aflați în evidența spitalului cu boli cronice se pot prezenta direct la Clinicile Pediatrie II și Pediatrie III în cazul în care apar semne noi ale bolii de bază sau starea generală se deteriorează, dacă este necesară monitorizarea tratamenului ori eliberarea rețetelor pentru tratamente speciale. Clinica Chirurgie Pediatrică își restrânge activitatea fără a afecta asigurarea urgențelor. Clinicile Neurologie Pediatrică și Psihiatrie Pediatrică își desfășoară activitatea în condiții normale.

Evitați expunerea inutilă a copiilor dvs! Majoritatea bolilor acute la copil sunt infecții ușoare, cu evoluție auto-limitată și pot fi tratate la domiciliu. Serviciul Alopedi 0364917 funcționează 24/7 și oferă sfaturi pentru îngrijirea la domiciliu a copilului bolnav. Țineți legătura cu medicul de familie, acesta vă poate ajuta cu sfaturi privind tratamentul copilului respectiv momentul în care trebuie să vă prezentați la spital.

Este necesară prezentarea de urgență la medic în cazul în care copilul are o stare generală alterată, este somnolent, are mișcări necontrolate ale mâinilor și picioarelor, pielea este palid-cenușie, copilul respiră frecvent și cu dificultate, nu urinează mai mult de opt ore, bea mai puțin de jumătate din cantitatea obișnuită de lichide, are febră ce durează de mai mult de 5 zile sau febră ≥ 38˚C în cazul copilului mai mic de 3 luni, respectiv ≥ 39˚C în cazul copilului cu vârsta 3-6 luni, doar valoarea febrei nu este un semn de alarmă pentru copilul mai mare de 6 luni!", precizează reprezentanții SCUC.

Comenteaza