"Dacă cineva refuză să poarte mască, nu va fi lăsat în secția de votare"

"Dacă cineva refuză să poarte mască, nu va fi lăsat în secția de votare"

Raed Arafat, şeful DSU, a subliniat într-o postare pe Facebook că dacă o persoană refuză să poarte masca de protecție nu va fi lăsată să intre în secția de votare.

Lucrul acesta nu va însemna că acea persoană este împiedicată să voteze, ci că regulile de igienă și protecție adoptate trebuie respectate. Șeful DSU, Raed Arafat, spune că masca este obligatorie în secția de votare. De altfel, la secțiile de vot, conform Legii 135/2020, vor exista rezerve de măști pentru cei care vin la secția de vot fără masca, spune șeful DSU.

Raed Arafat precizează că nu este vorba de un ordin al său, ci de reguli adoptate. Este o încercare de a se crea un fals scandal prin acuzații și afirmații nefondate la adresa sa, adaugă Arafat. „Regulile stabilite includ purtarea măștii în secția de vot pentru toți care se află în interiorul secției, inclusiv votanții. 

Nimeni nu va fi împiedicat să voteze, însă purtarea măștii în interiorul secției de vot este una din măsurile minime necesare pentru a proteja comisia care va stă în interiorul secției ore în șir precum și alegătorii care vor fi în interiorul secției așteptând să ajungă la urne.

Dacă cineva nu vrea să poartă masca de protecție în interiorul secției înseamnă că acesta va riscă viață celor din jur, inclusiv a membrilor comisiei de vot. În acest caz președintele comisiei va trebui să respecte legislația și să nu permită celor fără masca să între în secția de vot, iar la intrare trebuie să existe o rezervă de măști în cazul în care cineva dintr-un motiv sau altul nu are masca, așa cum prevede Legea 135 / 2020”, a explicat Raed Arafat.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza