De ce suntem departe de „imunitate de turmă”, chiar dacă toată populaţia adultă va fi vaccinată?

De ce suntem departe de „imunitate de turmă”, chiar dacă toată populaţia adultă va fi vaccinată?

Israel are până acum cea mai bună campanie de vaccinare din lume. Însă nici măcar acest lucru nu va duce la „imunitatea de turmă” mult dorită pentru a putea stopa infectările cu SARS-Cov-2.

Motivul este faptul că nu a fost aprobat niciun vaccin, momentan, pentru copii. Atât Moderna, cât şi Pfizer fac studii clinice şi pentru vaccinarea copiiilor, iar în câteva luni, vaccinurile ar putea fi aprobate.

Este puţin probabil ca Israelul să atingă „imunitatea de turmă”, chiar dacă toţi adulţii vor fi inoculaţi, relatează Bloomberg. Motivul invocat de oficialii din Israel este faptul că nu există, în prezent, niciun vaccin care să fie aprobat pentru copii. „În momentul în care avem 2,5 milioane de copii care nu pot fi vaccinaţi, probabil că nu vom ajunge la imunitate, chiar dacă întreaga populaţie va fi vaccinată”, a spus Sharon Alroy-Preis, în cadrul unei reuniuni a comisiei parlamentare.

Mai mult de o treime din cele 9,3 milioane de persoane care trăiesc în Israel au făcut cel puţin o dozină de vaccin anti-Covid, de la Pfizer – BioNTech. Aproximativ o cincime din populaţie a făcut şi rapelul.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza