Decizia închiderii unităţii medicale din Dej, dezbătută azi cu prefectul Clujului

Decizia închiderii unităţii medicale din Dej, dezbătută azi cu prefectul Clujului
Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, se întâlneşte astăzi cu reprezentanţii Centrului de Dializă Fresenius pe tema deciziei închiderii unităţii medicale din Dej.

Realitatea TV Cluj prezenta vineri situaţia disperată în care se află pacienţii dependenţi de dializă, ce se tratează de câteva ori pe săptămână în centrul medical privat din Dej. Atunci, două persoane, un bărbat şi o femeie, se aflau în greva foamei de două zile. Asta deoarece le-a ajuns la urechi zvonul că centrul medical s-ar putea închide pe motiv că nu este profitabil.

Drept răspuns la protestul extrem al bolnavilor, cei din conducerea clinicii au trimis un comunicat de presă.

"Cu toate dificultăţile întâmpinate, ne-am desfăşurat activitatea constant, în acest moment analizând toate posibilităţile existente de asigurare a continuităţii tratamentului bolnavilor, fără să existe o decizie fermă legată de posibilitatea închiderii centrului. Toţi pacienţii din centrul de dializă Dej vor primi tratament corespunzător, iar acesta va fi asigurat la timp şi la aceleaşi standarde de calitate", a declarat Dr. Alexandru Ciolan, directorul general al centrului medical. O decizie cu privire la soarta bolnavilor va fi luată cel mai probabil luni, când cei din conducerea clinicii vor veni la Dej să discute cu pacienţii", se arată în comunicatul de presă.

 

Etichete
Comenteaza