Detoxifiere rapidă după masa de Ziua României

Detoxifiere rapidă după masa de Ziua României

Cârnaţ, ciolan, sarmale, fasole, plăcintă şi ţuică. Cam aşa arată o masă tradiţională de Ziua Naţională a României. A doua zi, toată lumea trece la detoxifiere. 

Lista alimentelor care ajuta la eliminarea toxinelor:

1. Iaurtul: constituie o pretioasa sursa de calciu si contine lactobacili care se stabilesc in intestin si-l protejeaza de actiunea microorganismelor periculoase;

2. Uleiul de masline extra-virgin: reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor din sange;

3. Rosiile: protejeaza vasele sanguine si sistemul imunitar, intrucat sunt foarte bogate in vitamina C. Contin, de asemenea licopen, o substanta cu efecte antiinflamatorii si antiimbatranire;

4. Fibrele: se gasesc in foarte multe fructe, legume, paine si paste integrale. Fibrele ajuta organismul sa elimine toxinele, inlesnesc functionarea intestinelor si incetinesc absorbtia grasimilor si zaharurilor in organism;

5. Apa: este un element fundamental in procesul de purificare a organismului. Consumul a 2 litri de apa zilnic, permite eliminarea toxinelor prin intermediul rinichilor. Daca nu reusesti sa te "imprietenesti" cu apa, poti opta pentru ceaiuri calde neindulcite;

6. Vitaminele: nu sunt doar aliatele siluetei, ci si ale pielii, redandu-i luminozitatea, in special vitaminele E, A si C. Acestia sunt trei antioxidanti puternici, care combat actiunea radicalilor liberi. Vitamina E protejeaza tesuturile impotriva imbatranirii si se gaseste in ficat, strugurii rosii si in toate grasimile nesaturate: uleiul de masline, uleiul din germeni de grau, soia sau floarea-soarelui. Necesarul zilnic este de 8 mg (jumatate de strugure rosu, 100 g de ficat, o lingurita de ulei de floarea-soarelui). Vitamina A ajuta la buna functionare a celulelor pielii si combate ridurile. In alimentele de origine animala se gaseste foarte putin (ficat), dar exista sub forma de betacaroten in multe legume: ardei, morcovi, dovleac si in legumele cu frunzele de un verde inchis, de exemplu spanac. Necesarul zilnic este de 700 micrograme (3 ardei, un morcov, 120 g de dovleac). Vitamina C favorizeaza formarea colagenului. Se gaseste in legumele de culoare verde inchis, ardei, rosii, kiwi, capsune. Necesarul zilnic este de 60 mg (o portocala, 110 g capsuni, 2 rosii, o jumatate de ardei).

Comenteaza