Dieta care combate retenția de apă

Dieta care combate retenția de apă

Retenția de apă sau edemul apare atunci când în țesuturile organismului se acumulează lichide în exces.

Pentru a combate această afecțiune, trebuie să vă schimbați alimentația și să faceți efort fizic. Astăzi vorbim despre sare - care ar trebui, pe cât posibil evitată, dar și despre alte alimente pe care trebuie să le introduceți în dieta dumneavoastră.

Sarea - trebuie evitată și consumată cât mai puțină, pe timp cât mai lung posibil.

Apa - trebuie consumată într-o cantitate suficientă, cel puțin 2 litri de apă zilnic, deshidratarea fiind una dintre principalele cauze ale apariției edemului.

Lămâile, lime - au efect detoxifiant, depurativ, alcalinizant și reglator al metabolismului, fiind ideale pentru consumul zilnic.

Fibrele (fulgi de ovăz, semințe de chia, banane, avocado, mere, afine, porumb, nuci) - curăță tractul intestinal, urinar și renal.

Magneziul și vitamina B (nuci, semințe, pește gras, avocado, banane, plante aromatice) - facilitează eliminarea apei și ameliorează simptomele sindromului premenstrual.

Potasiul (banane, roșii, avocado, dovleac, cartof, dulce, mazăre, fasole, sfeclă roșie) - crește producția de urină și scade nivelul de sodiu, apa fiind astfel eliminată mai repede.

Etichete
Comenteaza