Dieta cu hrana regilor! Slăbeşti cât ai zice "sparanghel"

Dieta cu hrana regilor! Slăbeşti cât ai zice "sparanghel"

Per porţie, sparanghelul conţine aproximativ 288 de miligrame de potasiu, recunoscut pentru capacitatea sa de a reduce grăsimea de pe abdomen, 3 grame de fibre care îmbunătăţesc digestia, are doar 40 de calorii, 0 colesterol sau grăsimi, deci poate fi inclus în orice dietă de slăbire.

Fritatta cu sparanghel si branza de capra
Timp: 20 minute

Ingrediente pentru 4 portii: 6 oua, 2 linguri de verdeata la alegere, tocata marunt (patrunjel, ceapa verde), sare si piper dupa gust, 1 lingura de unt, 200 g de sparanghel taiat in bucati de 4 cm, 75 g de branza de capra maruntita.

Incinge cuptorul la 18 de grade. Intr-un bol, bate ouale si amesteca-le cu verdeturile tocate marunt. Asezoneaza totul cu sare si piper. Intr-o tigaie, incinge untul si caleste in el bucatile de sparanghel. Dupa 2-3 minute, cand sparanghelul se inmoaie, redu focul la minimum si pune ouale batute in tigaie. Dupa 1 minut, pune tot amestecul intr-un vas oval de yena si adauga branza de capra, apoi introdu-l la cuptor. Lasa fritatta sa se gateasca pret de 12 minute. Poti verifica daca este coapta cu ajutorul unei scobitori, ca atunci cand coci aluaturi. Lasa fritatta sa se raceasca si apoi serveste-o.

Cartof dulce umplut cu naut si sparanghel
Timp: 1 h 40 min

Ingrediente pentru 4 portii: 4 cartofi dulci de dimensiuni mari, 1 cana de ierburi aromatice, 1 conserva de naut, spalat si scurs, 1 lingura de ulei de masline, ½ lingurita sare, ½ lingurita de chimion, ½ lingurita de pudra de chilli, 250 g de sparanghel curatat, 1 lingura de ulei de masline, ½ ligurita de sare, ½ lingurita piper, 2 linguri de pasta tahini, 2 linguri de zeama de lamaie 2 linguri de apa, 2 lingurite de sirop de artar, ¼ lingurita de sare, ¼ lingurita de sirop

Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Acopera o tava cu hartie de copt, inteapa cartofii dulci cu o furculita din loc in loc, asta dupa ce i-ai spalat bine inainte si baga-i la cuptor. Coace cartofii pret de 50-60 de minute, apoi scoate-i din cuptor si acopera-i cu un prosop pentru a-i mentine calzi.

Usuca nautul folosind servetele, acopera-l cu ulei de masline, cu sare, chimion si pudra de chili. Pune nautul in tava, pe hartia de copt. Gateste nautul pret de 20 de minute, apoi scoate boabele pe o farfurie.

Repeta operatiunea cu sparanghelul, pe care il acoperi cu ulei de masline si cu condimente apoi il bagi la cuptor. Dupa 10 minute, scoate sparanghelul din cuptor.

Amesteca, intr-un bol, nautul, cu sparanghelul si cu celelalte ingrediente . Taie apoi cartofii copti pe jumatate si umple-i cu amestecul preparat anterior.

Sparanghel crocant, invelit in parmezan
Timp: 25 minute

Ingrediente pentru 4 portii: 30 de bete de sparanghel, 2 albusuri de ou, ¼ cana de faina, 1 cana de pesmet, ¼ cana de parmezan, sare si piper

Incalzeste cuptorul la 230 de grade Celsius. Acopera o tava cu hartie de copt.

Intr-un bol, bate albusurile de ou cu faina, cu pesmetul si cu parmezanul. Asezoneaza cu sare si piper. Inveleste betele de sparanghel in acest amestec si intinde-le apoi in tava. Coace betele de sparanghel invelite in pesmet si parmezan pret de 15 minute sau pana cand capata o crusta aurie.

Etichete
Comenteaza