Dieta cu lămâie. Sfaturi ca să slăbeşti uşor

Dieta cu lămâie. Sfaturi ca să slăbeşti uşor

Dieta cu lămâie poate deveni monotonă dacă alimentul principal al acesteia nu este pus în valoare sub mai multe forme şi în mai multe combinaţii.

Lamaie simpla – cateva felii de lamaie consumate ca gustare pot face minuni in ceea ce priveste silueta. Desi gustul poate fi greu de suportat pentru unii, papilele gustative se adapteaza usor la acesta, iar lamaia poate fi consumata cu lejeritate, simpla, fara a fi indulcita.

Suc de lamaie – o jumatate de lamaie stoarsa este mai mult decat miraculoasa in cadrul dietei cu lamaie. Sucul de la jumatate de fruct poate fi consumat ca atare sau combinat cu apa si miere pentru a fi indulcit. Se recomanda ca un astfel de amestec sa fie consumat dimineata, pe stomacul gol, pentru a slabi eficient, sanatos si rapid.

Limonada – absolut necesara pe perioada verii pentru un plus de prospetime si racoare, limonada poate fi foarte eficienta si in cadrul dietei cu lamaie. Consumata alaturi de una dintre mesele principale ale zilei, limonada este o bautura delicioasa si sanatoasa care are efecte imediate asupra surplusului de grasimi. Limonada poate fi imbogatita cu menta, capsuni sau pepene rosu, pentru un plus de savoare.

In salate si supe – in astfel de preparate, lamaia are rolul de a acri si a taia din grasimi, fapt pentru care in dieta cu lamaie pot fi consumate aceste preparate atat timp cat sunt pregatite fara adaosuri chimice.

Ca garnitura – lamaile pot fi garnitura perfecta pentru o carne sau un fel principal mai greu de digerat. Acidul citric din lamai face ca alimentele sa fie digerate mai rapid, iar grasimile din acestea sa fie distribuite in mod uniform sau chiar arse si eliminate. In dieta cu lamaie se pot consuma felii de lamaie alaturi de friptura, de peste la cuptor, alaturi de mai multe preparate la gratar, alaturi de scoici sau salata de icre.

In sosuri – dieta cu lamaie poate fi scoasa din anonimat cu ajutorul unor sosuri pe baza de lamaie care sa fie servite alaturi de preparate mai complexe. Desi un astfel de sos nu poate fi consumat foarte frecvent deoarece devine greu pentru aparatul digestiv si pentru bila, el poate fi consumat ocazional, alaturi de piept de curcan la gratar sau alaturi de fructe de mare.

In dulciuri – foarte multe deserturi au la baza lamaia, fie ca se foloseste doar coaja acesteia, fie zeama sau fructul integral. In dieta cu lamaie se pot consuma prajituri cu crema de lamaie sau cu coaja de lamaie rasa, inghetata de lamaie sau diferite mousse-uri pe baza de lamaie cu conditia ca acestea sa fie preparate din ingrediente naturale, cu foarte putina faina si fara indulcitori sau coloranti.

Comenteaza