Dr. Quinn: Top alimente care stimulează apariția proceselor inflamatorii în organism și pe care ar fi bine să le consumați cât mai rar

Dr. Quinn: Top alimente care stimulează apariția proceselor inflamatorii în organism și pe care ar fi bine să le consumați cât mai rar

Pe măsură ce îmbătrânim, organismului îi este tot mai greu să țină pasul cu noi. Oasele devin tot mai fragile, încheieturile ne dor, articulațiile își pierd flexibilitatea, ș.a.m.d.

Iar alimentația din zilele noastre, plină de lucruri nesănătoase, care pot produce inflamații în organism, nu ne ajută deloc. Iată un top al alimentelor, pe care ar fi de dorit să le evitați, sau să le consumați cât mai rar cu putință, dacă vreți să evitați neplăcerile de care am vorbit mai sus:

Zahăr. Excesul de zahăr crește riscul de obezitate, duce la apariția inflamațiilor și a bolilor cornice. Zahărul hrănește bacteriile rele și celulele canceroase, punând sistemul imunitar într-un mare impas.


Uleiurile obișnuite pentru gătit. Acestea sunt extrem de nocive pentru organism, mai ales atunci când sunt folosite pentru prepararea alimentelor la temperaturi înalte. Consumați, mai bine, ulei de rapiță, de măsline extravirgin, de avocado, cocos și, mai ales, evitați prăjelile!

Vezi mai multe alimente care trebuie consumate mai rar...

Comenteaza