Explozie de cazuri cu reacții alergice, copii cu rujeolă şi adulţi cu varicelă în spitale

Explozie de cazuri cu reacții alergice, copii cu rujeolă şi adulţi cu varicelă în spitale
| Foto: mediafax

Medicii atrag atenția în această perioadă, mai ales că vremea s-a încălzit, se accentuează reacțiile alergice, dar și bolile eruptive.

A crescut numărul cazurilor e boli infecțioase eruptive. Doctorii infecționiști atrag atenția că primesc în fiecare zi, zeci de copii cu rujeolă și adulți cu varicelă, scrie antena3.ro. Deși varicela este o boală a copilăriei, iată că aceasta poate face forme severe în rândul adulților care nu au făcut în copilărie această afecțiune.

Mulți ajung la spital, fie cu pneumonie, fie cu  Zona Zoster - o infectie virală care provoacă o erupție dureroasă pe piele, însă, crește și numărul copiilor cu rujeolă care ajung în unitățile de primiri urgențe și în camerele de gardă ale unităților medicale de specialitate.

De asemenea, foarte mulți pacienți ajung la spital cu astm, dar și cu rinită, ori conjunctivită. Principalele cauze care duc la astfel de alergii sunt poluarea și schimbările climatice.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza