Femeie în comă cu meningoencefalită după ce a fost înțepată de țănțari și a luat virusul West Nile

Femeie în comă cu meningoencefalită după ce a fost înțepată de țănțari și a luat virusul West Nile

O femeie în vârstă de 74 de ani se află internată în comă la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Oradea, după ce a fost mușcată de țânțari și infectată cu virusul West Nile.

O femeie în vârstă de 74 de ani din Șuncuiuș se află internată în comă la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Oradea, după ce a fost mușcată de țânțari și infectată cu virusul West Nile. Femeia, care suferă și de alte afecțiuni cronice, a dezvoltat, pe fondul infecției cu virusul, o meningoencefalită, ea fiind internată încă din 23 august, potrivit purtătoarei de cuvânt a unității spitalicești din Oradea, Lisa Crăiuț.

Informația nu a fost făcută publică de DSP Bihor, ci a apărut tangențial într-o postare legată de condițiile privind donarea de sânge, făcută de Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, scrie Bihoreanul

„Restricții (n.r. – privind donarea) vor fi in intervalul  5 septembrie - 3 octombrie, numai pentru donatorii cu domiciliul în Șuncuiuș (motiv: caz confirmat de infecție cu West Nile Virus - WNV) pentru respectarea condițiilor epidemiologice și protejării primitorilor de sânge!”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Centrului de Transfuzie. 

Aparținătorii femeii au spus că aceasta a fost mușcată de mai multe ori de țânțari. Starea ei nu s-a îmbunătățit, iar, luni, pacienta era în comă. 

Joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat că de la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile, 3 iunie şi până pe 5 septembrie, în România s-au înregistrat 47 de cazuri, dintre care 40 confirmate şi 7 probabile. 

În raportul anterior, numărul cazurilor înregistrate era de 27, printre care unul în județul Cluj.

Simptomele infecției cu virusul West Nile

Cazurile de infecție cu virusul West Nile apar în timpul sezonului țânțarilor, care începe vara și continuă până în toamnă. Nu există vaccinuri pentru a preveni sau medicamente pentru a trata acest virus. Majoritatea persoanelor infectate cu West Nile nu au simptome. Conform CDC, aproximativ 1 din 5 persoane infectate dezvoltă febră cu alte simptome, cum ar fi dureri de cap, dureri de corp, dureri articulare, vărsături, diaree sau erupții cutanate. 

Aproximativ 1 din 10 persoane care dezvoltă o boală gravă care afectează sistemul nervos central moare.

Comenteaza