"Fii pregătit", caravana SMURD oferă lecţii de prim-ajutor, vineri, la Cluj

Caravana SMURD „Fii pregătit” pleacă vineri din Cluj într-un turneu de instruire pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență

Potrivit unui comunicat de presă remis joi AGERPRES, în această perioadă va fi deplasat un centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

"Caravana 'Fii pregătit' va pleca din Cluj Napoca și va parcurge întreaga țară, în perioada 8 iulie - 30 septembrie, oprindu-se atât în marile orașe, cât și în zonele rurale.

Participanții vor putea urmări filme realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar cursul va conține și o parte practică interactivă, în care vor fi prezentate măsurile de prim ajutor de către un paramedic SMURD, precum și demonstrații de stingere a incendiilor.

Cursurile de instruire medicală se adresează atât populației, cât și profesioniștilor din cadrul sistemului de urgență și sunt susținute de formatori specializați, angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

 

Comenteaza