Începe sezonul gripei. A fost depistat primul caz

Începe sezonul gripei. A fost depistat primul caz

A venit toamna, începe și sezonul virozelor respiratorii! Deja a fost confirmat primul caz de gripă în România.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Bucureşti, dr. Beatrice Mahler, a precizat luni seară, la Medika TV, că la unitatea medicală pe care o conduce sunt internaţi pacienţi cu Covid-19, dar care au şi alte afecţiuni respiratorii.

”Este sezonul în care a apărut infecţia Covid, începe să apară gripa. E normal să înceapă să circule aceste virusuri pentru că ele  au o ciclitate. Aşa cum o să vedem în primăvară infecţia respiratorie. Sunt infecţii respiratorii care sunt mai periculoase pentru persoanele care sunt imunosupresate, care au o imunosupresie indusă de boală de regulă, dar nu întotdeauna. De foarte multe ori un ritm de viaţă inadecvat, stresul, stresul care nu e tratat, nu este conştientizat şi intervenţiile chirurgicale pot să aducă o predispoziţie pentru a lua astfel de infecţii respiratorii care să nu treacă uşor şi să necesite spitalizare”, a declarat dr. Beatrice Mahler, potrivit News.ro.

Întrebată dacă au apărut cazuri de gripă sezonieră, Mahler a explicat că a fost diagnosticat primul caz.

”Un caz de gripă. Abia a fost depistat, secvenţierea se face în altă parte. Nu este un caz grav. Este internat pentru tratament”, a spus medicul.

Comenteaza