Medic, despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: "Mă interesează să nu apară alte complicaţii. E un pacient fragil care poate să pună probleme"

Medic, despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: "Mă interesează să nu apară alte complicaţii. E un pacient fragil care poate să pună probleme"

Directorul medical al Institutului ”Matei Balş”, medicul Adrian Marinescu, spune că starea de sănătate a actorului Florin Piersic este una bună și medicii sunt încrezători, însă, totuşi, este un pacient fragil care poate pune probleme, având în vedere în primul rând vârsta înaintată şi bolile cronice pe care le are.

”Din fericire, nu numai că suntem încrezători, ba chiar avem motive să ne gândim că evoluţia a fost bună şi post-operator şi pe partea de proces infecţios şi lucrurile sunt echilibrate. Până la urmă, este vârsta care e o realitate, sunt bolile cronice şi nu vorbim doar de cele cardiace, în aşa fel încât din punctul meu de vedere e un pacient fragil care poate să pună probleme.

Îmi doresc din tot sufletul să fie bine şi în  direcţia asta toată echipa medicală care a fost încă de la început, vorbesc de partea de la Bucureşti, îşi doreşte ca supravegherea permanentă să ducă la un deznodământ mai mult decât fericit. E ceea ce ne dorim. Trebuie lucrat pas cu pas. Contează fiecare zi. Lucrurile trebuie gândite treptat, pas cu pas, monitorizat din toate punctele de vedere şi să sperăm că vom ajunge la ceea ce toţi ne dorim”, a declarat medicul Adrian Marinescu, marţi seară, la Medika TV, referindu-se la starea lui Florin Piersic.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat joi la Spitalul ”Foişor”, unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecţiei grave care a determinat internarea acestuia la Spitalul Militar din Cluj, în urmă cu câteva zile, ulterior, el fiind trasferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, apoi la Institul Matei Balş din Capitală.

 

Comenteaza