Medicala I, pregătită să preia pacienți suspecți COVID-19

Medicala I, pregătită să preia pacienți suspecți COVID-19

Clădirea Medicală I, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca, a început să fie operaționalizată și pregătită pentru preluarea pacienților cu patologie respiratorie acută, înalt suspecți COVID-19.

De marți, 3 noiembrie, o parte din clădirea Medicală I a început să fie operaționalizată și pregătită pentru preluarea pacienților cu patologie respiratorie acută, înalt suspecți COVID-19 și se estimează că începând de luni, 9 noiembrie, vom funcționa la capacitatea optimă.

Potrivit SCJU Cluj-Napoca, în total, 68 paturi cu posibilitate de asistență medicală și oxigenoterapie și 6 paturi de terapie intensivă, corespunzătoare Secțiilor Clinice Medicină Internă I și Cardiologie I, vor fi alocate tratamentului pacienților cu suspiciune înaltă de COVID-19.

"Important de știut pentru pacienții noștri non-COVID-19:
- Secțiile Cardiologie Intervențională II și Gastroenterologie își vor desfășura activitatea în mod normal;
- Secția Clinică Cardiologie I își va restrânge activitatea la 19 paturi și se va reloca la parterul clădirii Oftalmologie;
- serviciile de ambulatoriu Cardiologie și Gastroenterologie se vor desfășura în mod normal", transmit reprezentanții SCJU.

În același timp, în clădirea Palat Nou (str. Clinicilor, nr. 4-6) s-au mai operaționalizat 4 paturi de terapie intensivă în cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă, pentru pacienții înalt suspecți, care necesită terapie de urgență, sau preluarea pacienților pentru comorbidități după rezolvarea patologiei COVID-19.

"Vă reamintim, în perioada aprilie-iunie 2020, clădirea Medicală I a fost transformată în secție suport COVID-19, oferind asistență medicală pentru peste 100 de pacienți pozitivi SARS-COV-2, atât cazuri mai ușoare, cât și cazuri de terapie intensivă.

În funcție de evoluția pandemiei și asocierea patologiilor acute non-COVID cu infecția respiratorie COVID-19, alocarea paturilor va fi flexibilă, pentru a putea răspunde necesităților populației, inclusiv cu creșterea numărului de paturi de terapie intermediară (ventilație non-invazivă) sau terapie intensivă", mai precizează SCJU.

Comenteaza