Medici acuzaţi că i-ar fi zdrobit capul unui bebeluș la naștere. Ce spune conducerea spitalului

Medici acuzaţi că i-ar fi zdrobit capul unui bebeluș la naștere. Ce spune conducerea spitalului
| Foto: imagine cu caracter generic

La Spitalul Județean din Satu Mare este anchetă după moartea unui nou-născut, în cursul lunii aprilie. Avocatul familiei spune că micuţul a avut capul zdrobit la naștere, lucru care reiese și din raportul medico-legal.

În cazul bebelușului decedat la Spitalul Județean Satu Mare, în urma căreia Poliția și Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare au deschis o anchetă penală. Deși procurorii vorbesc despre ”ucidere din culpă”, victima prezentând multiple fracturi craniene şi hemoragie cerebrală, conducerea Spitalului Județean Satu Mare vorbește în schimb – citând medici specialiști – despre ”o afecțiune rară și nu de o culpă medicală”, relatează Presa SM

Managerul spitalului din Satu Mare, Ioan Adrian Marc, ar fi explicat că mama bebelușului a avut un travaliu lung și că imediat după naștere a avut loc o reanimare a copilului. Cu toate acestea, după stabilizare, starea bebelușului s-a deteriorat și a fost transferat la o maternitate de gradul 3 în Oradea. 

În urma analizelor amănunţite, medicii orădeni ar fi stabilit că Mateo avea leziuni grave în zona capului, fracturi craniene şi hemoragie cerebrală. Acolo a şi murit copilul, iar după decesul micuţului Mateo, medicii orădeni au sesizat Poliţia, care a deschis un dosar de cercetare penală pentru moarte suspectă, cu autor necunoscut, ordonând, în acelaşi timp, efectuarea autopsiei, pentru a releva cu certitudine cauzele morţii micuţului.

Mateo a venit pe lume la începutul lunii aprilie 2023, în Spitalul Județean Satu Mare. O sarcină de 40 de săptămâni, monitorizată permanent de medici, fără complicații și care anunța o naștere normală, povestește avocatul familiei.

"În sala de naşteri nu se ştie exact ce s-a întâmplat, cert este că fătul nu a putut fi extras şi atunci, susţine mama, s-ar fi făcut mai multe manevre de a fi apăsată prin toate părţile, cu coatele, de mai multe persoane, de a se încerca extragerea fătului cu sau fără anumite instrumente, asta rămâne de stabilit, fiindcă lucrurile nu sunt foarte clare şi ancheta este în faza incipientă. Cert este că acel copilaş, în momentul în care a fost extras, a avut capul zdrobit", a declarat avocatul familiei, Răzvan Doseanu, citat de digi24.ro

Comenteaza