Medicii de la Institutul de Transplant Renal din Cluj amenință cu demisia în masă

Medicii de la Institutul de Transplant Renal din Cluj amenință cu demisia în masă

Personalul medical al ICUTR Cluj-Napoca anunță că este gata să demisioneze în bloc, angajații nefiind de acord cu desființarea institutului și comasarea acestuia cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

După ce recent au protestat pentru ca Ministerul Sănătății să găsească soluții pentru realizarea Centrului Integrat de Transplant, ajuns pe lista de rezervă a finanțărilor prin PNRR, acum angajații amenință cu demisia în bloc dacă se va pune în practică ideea comasării ICUTR cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

„Deoarece se discuta desfiintarea ICUTR si comasarea acestuia cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, transmitem punctul nostru de vedere:

Orice soluție care ar afecta statutul juridic sau funcțional al ICUTR Cluj, va duce la destrămarea colectivului medical supraspecializat și afectarea gravă a activității de transplant renal din România, atât pe termen scurt cât și lung.

Orice soluție care menține ICUTR pe acelasi amplasament nu rezolva problema de fond deoarece intreaga cladire nu poate primi autorizatia de securitate la incendiu.

Dezmembrarea ICUTR in cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ar avea efecte dezastruoase pentru transplantul renal din Romania.

O astfel de soluție este respinsa vehement de pacienți si corpul medical si este considerata o ofensa la adresa profesioniștilor in transplant care sunt pregǎtiți să demisioneze în bloc.

Consideram că beneficiarii actului medical, PACIENȚII, personalul medical și cel sanitar, personalul administrativ și ACTUL MEDICAL trebuie sa primeze.

Menționăm ca Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș a trebuit sa fie reînființat după comasarea inițială cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș deoarece soluția aleasă s-a dovedit ineficientă pentru asigurarea activității de transplant cardiac.

Considerăm că astfel de erori trebuie evitate”, anunţă personalul ICUTR Cluj.

Comenteaza